Η έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Μεξικό με την ιδιότητα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ζητώντας από τον πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο και την κυβέρνησή του να κάνουν ότι μπορούν για να την αντιμετωπίσουν.

Ο πάπας κάλεσε τους επισκόπους της χώρας να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών που, όπως είπε, “κατατρώει τη χώρα σαν μετάσταση”.

Παράλληλα, τους είπε να διαμηνύσουν στους εμπόρους ναρκωτικών ότι δεν θα μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους “καλούς Καθολικούς” αν τα χέρια τους “είναι βουτηγμένα στο αίμα και οι τσέπες τους γεμάτες με βρώμικο χρήμα”.

Μόνο την τελευταία δεκαετία περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ καρτέλ των ναρκωτικών, ενώ αλλοι 26.000 αγνοούνται.

“Η εμπειρία μας διδάσκει ότι κάθε φορά που αναζητούμε την οδό των προνομίων για τους λίγους, σε βάρος των άλλων, αργά ή γρήγορα η ζωή στην κοινωνία μετατρέπεται σε εύφορο έδαφος για τη διαφθορά, το εμπόριο ναρκωτικών, τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας, τη βία αλλά επίσης για την εμπορία ανθρώπων, τις απαγωγές και τον θάνατο” είπε ο ποντίφικας στην ομιλία του ενώπιον του προέδρου, των μελών της κυβέρνησης και ξένων διπλωματών.

Οι ηγέτες του Μεξικού, συνέχισε, έχουν “ιδιαίτερο καθήκον” να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και τη βία και να εργαστούν για το συλλογικό καλό.

Μιλώντας ισπανικά στους επισκόπους, μέσα στον καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας, ο Αργεντινός πάπας κάλεσε τους θρησκευτικούς ηγέτες να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους μετανάστες “ρίχνοντας βάλσαμο στα πληγωμένα πόδια τους” μέσω κοινωνικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Έφτασε στην Κούβα ο Πάπας – Ιστορική συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου μέσω whatsApp

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ