Οι προσδοκίες του Zuckerberg για το Facebook

Το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου έγινε 12 χρονών και έχει καταφέρει να αναπτυχθεί με ταχύτατους ρυθμούς όλα αυτά τα χρόνια φτάνοντας στην κορυφή των social media. Το 2011 μετρούσε 750 εκατ. χρήστες και αυτή τη στιγμή ξεπέρασε τους 1.5 δισεκατομμύρια χρήστες.

Μιλάμε για τεράστιους αριθμούς μηνιαίων χρηστών, αλλά οι προσδοκίες του συνιδρυτή του Mark Zuckerberg, δεν σταματούν εδώ. Αντιθέτως μάλιστα, προβλέπει ότι μέχρι το 2030 οι χρήστες του Facebook θα φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια. Αν σκεφτούμε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αυτή τη στιγμή είναι περίπου 7.3 δισ. άνθρωποι, ο Zuckerberg ανεβάζει πράγματι πολύ ψηλά τον πήχη για την επόμενη δεκαετία.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα νέα γραφεία του Facebook, o Zuckerberg τόνισε ότι θέλει «να ολοκληρώσει την σύνδεση όλων των ανθρώπων και αυτό γίνεται σε συνεργασία με κυβερνήσεις και διάφορες εταιρείες ανά τον κόσμο». Μέχρι το 2030 τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ανέβει στα 8.5 δισεκατ., αλλά και πάλι ο στόχος του Facebook φαίνεται δύσκολα υλοποιήσιμος.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες όπως το να φέρει το Ίντερνετ σε δυσπρόσιτες και αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη μέσω drones ή του αμφιλεγόμενου προγράμματος Internet.org, που θεωρείται ότι απειλεί το net neutrality.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζούκερμπεργκ είναι, πλέον, ο 5ος πιο πλούσιος στον πλανήτη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ