Frankfurter Rundschau: Το ασφαλιστικό, η μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Τσίπρα

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στις υποσχέσεις που ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πριν από έναν χρόνο, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau, στο οποίο σημειώνει ότι:

«Ήθελε να διώξει για πάντα από την Αθήνα τη μισητή τρόικα πριν από ένα χρόνο, όμως ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να κρατήσει τον λόγο του. Η τρόικα ζει ακόμη κι αν κανείς μιλάει πλέον για εκπροσώπους των θεσμών’. Αυτοί δεν είναι πια τρεις αλλά τέσσερεις, διότι έναν ελεγκτή στέλνει επιπλέον και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)».

Στη συνέχεια Frankfurter Rundschau κάνει αναφορά στη γενική απεργία της Πέμπτης:

«Για την Πέμπτη τα συνδικάτα κάλεσαν σε γενική απεργία. Το ασφαλιστικό θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία για τον Τσίπρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο. Ακόμα και στις τάξεις του κόμματός του συναντά αντιστάσεις. Ο συνασπισμός του Τσίπρα με τους δεξιούς λαϊκιστές ΑΝΕΛ διαθέτει μια πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών – δεν έχει άνεση για να περάσει το ασφαλιστικό. Εάν αποτύχει στο κοινοβούλιο αυτό θα σημάνει το τέλος της διακυβέρνησής του».

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν αποθήκη με 45 κιβώτια αρχαίους θησαυρούς στη Γενεύη

Η κατάργηση της Σένγκεν θα κόστιζε στην Ε.Ε 110 δισ. ευρώ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ