Αύξηση της οικονομικής βοήθειας στην Κολομβία θα υποσχεθεί ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θέλει να αυξήσει τη βοήθεια, που χορηγεί η χώρα του στην Κολομβία για να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης που αναμένεται να υπογράψει η Μπογκοτά με την οργάνωση ανταρτών «Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας» (σ.σ. FARC) καθώς και για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της λατινοαμερικάνικης χώρας, και πρόκειται να συζητήσει το σχέδιο αυτό με τον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος αύριο Πέμπτη (4/2), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στελέχη της αμερικανικής προεδρίας, που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την επικείμενη συνάντηση Ομπάμα – Σάντος, απέφυγαν να διευκρινίσουν το ύψος της πρόσθετης βοήθειας, που θα συμπεριλάβει ο Αμερικανός πρόεδρος στο σχέδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και θα υποβάλει στο Κογκρέσο.

Οι Ομπάμα και Σάντος αναμένεται να συζητήσουν επίσης σχετικά με τους τρόπους που οι δύο χώρες τους μπορούν να συντονίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση του ιού Ζίκα, ανέφερε ο Μαρκ Φάιερσταϊν, επικεφαλής της διεύθυνσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας που είναι αρμόδια για το Δυτικό Ημισφαίριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στις ΗΠΑ

Πρώτη επίσκεψη Ομπάμπα σε τέμενος στις ΗΠΑ

Περισσότερα από 20.000 τα κρούσματα του ιού Ζίκα στην Κολομβία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ