Τουρκική επίθεση σε συριακό έδαφος δείχνει βίντεο – ντοκουμέντο των Ρώσων

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν επιπλέον στην κατοχή τους ένα βίντεο που τους παρέδωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Συρίας και μια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, που δείχνει «συστοιχίες του πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμενων να σφυροκοπούν ένα συριακό χωριό στα σύνορα με την Τουρκία» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι αναμένει άμεσα μια εξήγηση από το ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχετικά με το περιστατικό του βομβαρδισμού.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε επίσης στην ανακοίνωσή του ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας ότι αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της δεν τεκμηριώνονται από πραγματικά στοιχεία και συνιστούν μια προμελετημένη πρόκληση.

“Η υστερία στην οποία επιδόθηκε η τουρκική πλευρά, την οποία εμείς ορίζουμε ως ‘ατεκμηρίωτη προπαγάνδα’, μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με μια προμελετημένη πρόκληση” επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

“Προκλητική ενέργεια” χαρακτήρισε ο Κέρι την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στην Ρωσία είναι “μάταιες” 

είπε ο Λαβρόφ στον Κέρι

Νταβούτογλου: Ραντάρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ κατέγραψαν τη ρωσική παραβίαση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ