Η Γερμανία θέλει μετανάστες

Η Γερμανία έχει ανάγκη περίπου 200.000 μετανάστες επιπλέον ετησίως για να αντισταθμίσει τη δημογραφική πτώση της και να στηρίξει την ανάπτυξή της, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, στη μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αυτή η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού θα πρέπει να συνδυαστεί με μεταρρυθμίσεις με στόχο να παραταθεί η διάρκεια της ενεργού ζωής και να διευκολυνθεί η επαγγελματική ζωή προσώπων που έχουν υπό την ευθύνη τους παιδιά, προσθέτει η Μπούντεσμπανκ. Η Γερμανία έχει ήδη προβλέψει να αυξήσει στα 67 χρόνια την ηλικία σύνταξης και προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους μετανάστες, κυρίως εξειδικευμένους εργαζόμενους όπως μηχανικούς, πληροφορικούς ή νοσηλευτές.

Η χώρα υποδέχθηκε πέρυσι 177.300 μετανάστες, κυρίως προερχόμενους από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με το 2010, τη σημαντικότερη εδώ και 15 χρόνια. Η χώρα είχε πάνω από 10,6 εκατομμύρια μετανάστες, σε συνολικό πληθυσμό 81,7 εκατομμυρίων το 2010, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό ινστιτούτο στατιστικών Destatis.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ