Πρώτη επίσκεψη Ομπάμπα σε τέμενος στις ΗΠΑ

Την πρώτη του επίσκεψη σε τέμενος στις ΗΠΑ υπό την ιδιότητα του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο Μπάρακ Ομπάμα με στόχο να προάγει την θρησκευτική ελευθερία, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την προσεχή Τετάρτη (3/2)  το τέμενος της Ισλαμικής Κοινότητας της Βαλτιμόρης, όπου θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας και θα κάνει δηλώσεις, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Στο τέμενος, ο πρόεδρος θα «επαναλάβει τη σημασία να παραμένει κανείς αληθινός όσον αφορά τις θεμελιώδεις αξίες μας: να καλωσορίζουμε τους Αμερικανούς συντρόφους μας, να μιλάμε άφοβα κατά της μισαλλοδοξίας, να απορρίπτουμε την αδιαφορία και να προστατεύουμε την παράδοση του Έθνους μας υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας», πράγμα που επισήμανε ο αξιωματούχος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, βέβαια, δεν θα βρεθεί για πρώτη φορά τέμενος. Τα ‘χει επισκεφθεί  εκτός των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στο εξωτερικό.

Η επίσκεψη αυτή του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε ένα τέμενος πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο, όπου η αντιμουσουλμανική κι αντιμεταναστευτική ρητορική καταγράφει άνοδο στις ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα, ένας Δημοκρατικός η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται φέτος, απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να απορρίπτουν τις δηλώσεις πολιτικών κατά των μουσουλμάνων, ιδίως του Ντόναλντ Τραμπ, του φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο Τραμπ είχε προτείνει την απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ των μουσουλμάνων αφού ένα ζευγάρι μουσουλμάνων, που είχε επηρεαστεί από ισλαμιστές μαχητές, σκότωσε 14 ανθρώπους σε μια επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το “καρφί” του Ομπάμα για τα Όσκαρ – ΒΙΝΤΕΟ

Δέσμευση Ομπάμα – Μέρκελ για συνεργασία στο προσφυγικό

Πρώτες πληροφορίες για έναν νεκρό στο Ντένβερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ