Η Bild για την ατάκα του Σόιμπλε: “Κατσάδιασε” τον Τσίπρα

Στη σκληρή ατάκα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την οποία απηύθυνε προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τις συνομιλίες τους στο Νταβός, αναφέρεται και η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε τον πρωθυπουργό πως θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό και όχι να παίζει πάλι πόκερ» σημειώνει στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, και συνεχίζει:

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν, διεμήνυσε χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός» , «ξεκαθαρίζοντάς του πως η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

Η Bild σημειώνει στον τίτλο της ότι ο Σόιμπλε «κατσάδιασε» τον Τσίπρα, έχοντας επιλέξει μία αυστηρή φωτογραφία του Γερμανού πολιτικού στην οποία εικονίζεται να κουνάει το δάχτυλό του με απειλητική διάθεση.

«”Είναι η εφαρμογή ανόητε”, του είπε ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην εφαρμογή της συμφωνία Ελλάδας – δανειστών, παραφράζοντας το σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον , το 1992, που είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Είναι η οικονομία ανόητε”». 

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ: Ναι, είμαι υποψήφια για δεύτερη θητεία

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2015

Προτάσεις Γαλλίας – Γερμανίας για σταθερότητα στην Ευρωζώνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ