Εμπλέκουν τον Πούτιν σε δολοφονία πράκτορα της KGB

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “πιθανότατα” ενέκρινε τη δολοφονία στο Λονδίνο από δύο ρώσους πράκτορες του αντιφρονούντα Αλεξάντρ Λιτβινιένκο, εκτιμά ο βρετανός δικαστής στα συμπεράσματα της δικαστικής έρευνας για τον θάνατο του πρώην πράκτορα της KGB.

“Η επιχείρηση του FSB πιθανότατα εγκρίθηκε από τον κ. Πατρούτσεφ (Νικολάι Πατρούτσεφ, πρώην αρχηγό του FSB) και επίσης από τον πρόεδρο Πούτιν”, αναφέρει στα συμεράσματα της έρευνας ο σερ Ρόμπερτ Οουεν.

Ο Αλεξάντρ Λιτβινιένκο, 43 ετών, πέθανε από τις συνέπειες δηλητηρίασης με πολώνιο, στο τέλος του Νοεμβρίου 2006, τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντησή του για τσάι στο Millenium Hotel, στο κέντρο του Λονδίνου, με δύο πρώην πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, τον Αντρέι Λουγκοβόι, σήμερα βουλευτή εθνικιστικού κόμματος, και τον Ντμίτρι Κοβτούν, σήμερα επιχειρηματία.

“Είμαι βέβαιος ότι οι κύριοι Λουγκοβόι και Κοβτούν έβαλαν το πολώνιο-210 στην τσαγιέρα την 1η Νοεμβρίου 2006. Είμαι βέβαιος ότι το έκαναν με την πρόθεση να δηλητηριάσουν τον κ. Λιτβινιένκο”, γράφει ο βρετανός δικαστής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μία πρώτη δόση πολώνιου του είχε χορηγηθεί νωρίτερα, στις 16 Οκτωβρίου, πριν από τη μοιραία δόση της 1ης Νοεμβρίου.

“Τα στοιχεία που παρουσιάζω αποδεικνύουν καθαρά την ευθύνη του ρωσικού κράτους στον θάνατο του κ. Λιτβινιένκο”, αναφέρεται στην έκθεση.

Το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο ISIS δημοσιεύει φωτογραφίες των μαχητών που αιματοκύλισαν το Παρίσι – ΦΩΤΟ

Σκάνδαλο με προγράμματα της ΕΕ για τη βοήθεια τρίτων χωρών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ