Ο Γιούνκερ ρίχνει τους τόνους στην κόντρα με τον Ρέντσι

 «Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ιταλία είναι καλές, δεν υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Υπήρξε μια ανταλλαγή δηλώσεων σε αποφασιστικό τόνο, αλλά στα δημοκρατικά πολιτεύματα είναι κάτι φυσικό και δεν πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος παράλληλα δεν βλέπει στον ορίζοντα «κινδύνους για μια τυχόν ισχυρότερη τραπεζική κρίση».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, από την πλευρά του, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε πως «δεν θεωρεί ότι η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα».

«Οι διαφορές στην πολιτική ζωή είναι απόλυτα φυσιολογικές και εργαζόμαστε με στόχο να βρεθεί λύση. Γι’ αυτό και οι επαφές με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είναι συνεχείς», υπογράμμισε επίσης ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση επέλεξε ως νέο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον νυν υφυπουργό Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα. Είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται ένας πολιτικός για την θέση αυτή, κάτι που, σύμφωνα με τους σχολιαστές, δείχνει ότι η κυβέρνηση Ρέντσι θέλει να δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις διαπραγματεύσεις σε κύριας σημασίας θέματα όπως το μεταναστευτικό, το αίτημα για ουσιαστικότερη ευελιξία και την ισότιμη μεταχείριση των χωρών του νότου, με εκείνες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η κόντρα Ρέντσι – Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ