Στους 21 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν

Σε 21 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ομάδας μαχητών σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με υπεύθυνο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τελείωσε η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

“Ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης έφτασε στους 21” νεκρούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Σαΐντ Ουαζίρ, αναθεωρώντας αρκετά προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό των αρχών.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των 21 νεκρών βρίσκονται και οι 4 δράστες της επίθεσης, τους οποίους σκότωσε ο στρατός, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος νωρίτερα σήμερα.

“Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, έρευνες διεξάγονται ωστόσο στη ζώνη από την οποία αποσύρονται τώρα η αστυνομία και οι δυνάμεις της τάξης”, πρόσθεσε ο Σαΐντ Ουαζίρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η πλειονότητα των φοιτητών σκοτώθηκε όταν οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μέσα τους κοιτώνες των αρρένων”, της πανεπιστημιούπολης του Μπάτσα Χαν, στην Τσαρσάντα, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Πεσαβάρ.

Άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ασφάλειας δήλωσε παράλληλα στο Ρόιτερς ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, 51, σύμφωνα με τον ίδιο, και σημείωσε επίσης ότι οι νεκροί μπορεί να ανέλθουν στους 40.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Μπιλάλ Άχμαντ Φαΐζι δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται φοιτητές, φρουροί, αστυνομικοί και τουλάχιστον ένας καθηγητής.

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Φάζαλ Ραχίμ είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους πως στο Μπάτσα Χαν φοιτούν πάνω από 3.000 φοιτητές και πως σήμερα φιλοξενεί 600 επισκέπτες για μια εκδήλωση απαγγελίας ποίησης.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν εξάλλου πριν από λίγο οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

“Οι καμικάζι μας διέπραξαν την επίθεση κατά του πανεπιστημίου του Μπάτσα Χαν σήμερα”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία ένας διοικητής των Ταλιμπάν, ο Ουμρ Μανσούρ.

Αυτός ανήκει στην πτέρυγα Τεχρίκ-Ι-Ταλιμπάν Πακιστάν του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, που φέρει το όνομα ενός διοικητή των Ταλιμπάν ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2013.

“Η επίθεση αυτή (στο πανεπιστήμιο) εξαπολύθηκε σε αντίποινα για την επιχείρηση Ζαρμπ-ι-Αζμπ”, μια ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξάγει αυτήν την περίοδο ο στρατός στις ζώνες στις οποίες ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος απείλησε και με άλλες επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Τουλάχιστον 8 νεκροί από την επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν

Νεκροί οι δύο από τους ενόπλους στο Πακιστάν

Συναγερμός στο Πακιστάν- Εισβολή ενόπλων σε πανεπιστήμιο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ