Προκαλεί ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς

O Ολλανδός βουλευτής, Χέερτ Βίλντερς , γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις τάχθηκε υπέρ του εγκλεισμού των μουσουλμάνων προσφύγων σε κέντρα χορήγησης ασύλου, ως μέτρο για την προστασία των Ολλανδέζων.

Ο ακροδεξιός πολιτικός, ο οποίος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στα αγγλικά και τα ολλανδικά, αναφέρεται στις επιθέσεις που σημειώθηκε τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, στη Γερμανία.

Καταγγέλλοντας αυτά τα γεγονότα, ο Βίλντερς υποστήριξε ότι πρόκειται για «σεξουαλική τρομοκρατία» και επανέλαβε το αίτημά του υπέρ του κλεισίματος των συνόρων.

«Ωστόσο, όσο αυτό δεν αλλάζει, όσο οι γυναίκες μας κινδυνεύουν από αυτές τις «ισλαμικές βόμβες τεστοστερόνης» προτείνω να κλείσουμε όλους τους άνδρες πρόσφυγες σε κέντρα αιτούντων άσυλο», συνέχισε ο ίδιος.

Σε μια χρονική συγκυρία, που το προσφυγικό ζήτημα διχάζει την Ολλανδία, το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Βίλντερς καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά δημοτικότητας και προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Μπροστά στην χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ολλανδία έχει υποδεχθεί έναν αριθμό ρεκόρ προσφύγων με 54.000 αιτούντες άσυλο στα τέλη του μήνα Νοεμβρίου.

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν αναμένεται, πριν από το 2017, ωστόσο, εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν τώρα, το PVV θα συγκέντρωσε τον αριθμό ρεκόρ των 36 εδρών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

 

Πηγή: AMΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γερμανική πόλη απαγορεύει την είσοδο σε πισίνα σε μετανάστες- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ