Μπουρκίνα Φάσο – Πληροφορίες για νέα επίθεση σε άλλο ξενοδοχείο

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Μπουρκίνα Φάσο έθεσαν τέλος στην πολιορκία στο ξενοδοχείο Splendid, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου και στο εστιατόριο Cappuccino, τα οποία δέχθηκαν επίθεση χθες το βράδυ από ενόπλους, που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.

“Τουλάχιστον 23 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων σκοτώθηκαν στη τζιχαντιστική επίθεση, στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφαλείας Σιμόν Κομπαορέ, κάνοντας λόγο για προσωρινό απολογισμό.

Τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου Splendid. 

Συγκεκριμένα, ο τέταρτος τζιχαντιστής, μέλος της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Ybi, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Splendid.

Ένας πέμπτος τζιχαντιστής έχει οχυρωθεί στο μπαρ Taxi Brousse, που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Cappuccino και το ξενοδοχείο Ybi, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες που μπόρεσαν να βγουν από το μπαρ.

Ανάμεσα στους αυτόπτες αυτούς μάρτυρες, δύο γυναίκες βγήκαν σώες και ένας άνδρας τραυματισμένος στον ώμο από τα πυρά τζιχαντιστή. Επέμβαση των δυνάμεων της τάξης δεν έχει γίνει ακόμη σε αυτό το μπαρ.

 Να σημειωθεί, πως οι αρχές ανακοίνωσαν ότι  κατάφεραν να απελευθερώσουν συνολικά 126 πολίτες.

“Οι επιθέσεις στο ξενοδοχείο Splendid και στο εστιατόριο Cappuccino έληξαν. Ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση στο ξενοδοχείο Ybi” που βρίσκεται κοντά στο Cappuccino, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

 

Πηγή: AFP

Διαβάστε επίσης:

 

Ανταλλαγές πυρών απέναντι από το ξενοδοχείο στη Μπουρκίνα Φάσο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ