33 τραυματίες από την επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο

Τριάντα άνθρωποι κατάφεραν να βγουν από το ξενοδοχείο Splendid στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούνγκου, στο οποίο σημειώθηκε επίθεση, ενώ 33 τραυματίες διακομίσθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της εφόδου των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας η οποία είναι σε εξέλιξη, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνίας Ρεμί Νταντζίνου.

Ανάμεσα στους τριάντα ανθρώπους που βγήκαν σώοι είναι ο υπουργός Εργασίας Κλεμάν Σαγουαντόγκο ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης, διευκρίνισε ο Νταντζίνου.

“Υπάρχουν νεκροί αλλά δεν έχουμε ακριβή αριθμό. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και οι δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζονται από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις”.

“Δεν έχουμε ακόμη ακριβή απολογισμό νεκρών. Οι δυνάμεις της Μπουρκίνα Φάσο συνεχίζουν να ερευνούν το ξενοδοχείο. Στην ταράτσα του Cappuccino (της καφετέριας απέναντι από το ξενοδοχείο) πυροσβέστες είδαν περίπου δέκα πτώματα”, δήλωσε στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών Σιμόν Κομπαορέ, δεύτερος στην ιεραρχία της κυβέρνησης, ο οποίος είπε ότι ο αριθμός των δραστών της επίθεσης παραμένει ασαφής. “Δεν είναι γνωστό πόσοι είναι”, δήλωσε.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τέσσερις δράστες αλλά μπορεί να είναι περισσότεροι.

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί υπό τον πρόεδρο Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, η ορκωμοσία του οποίου έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου, μετά την εκλογή του στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Καρέ καρέ η έκρηξη στο ξενοδοχείο Splendid – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ