Νέα αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας Παλαιστίνιος 18 ετών σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

«Ο Μοχάμεντ Αμπού Ζάιντα επλήγη θανάσιμα στον λαιμό από πυρά του ισραηλινού στρατού» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ανατολικά του καταυλισμού προσφύγων αλ Μπουρέιτζ, διευκρίνισε ο Ασράφ αλ Κούντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμη δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Συγκρούσεις ξέσπασαν εξάλλου σε πολλές κοινότητες της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανέφερε η παλαιστινιακή επιτροπή της Ερυθράς Ημισελήνου.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε «πολλές οχλοκρατικές εκδηλώσεις» κατά μήκους των συνόρων με τον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό αποκλεισμό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα βίας το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 153 ανθρώπους στην πλευρά των Παλαιστινίων και 23 στην πλευρά των Ισραηλινών από την 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης.

Η φωτογραφία που σαρώνει στα social media – Εσείς τι βλέπετε;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ