Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν τζιχαντιστής αναφέρει ο Νταβούτογλου

Όλοι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπήκοοι ξένων χωρών, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας είναι ένας ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Προσδιορίσαμε ότι ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σουλταναχμέτ είναι ένα ξένος μαχητής του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)» επισήμανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας σύντομης δήλωσης που μεταδόθηκε στα τηλεοπτικά δίκτυα στην Άγκυρα.

Διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης και θα τα τιμωρήσει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Καγκελάριο της Γερμανίας σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της. Τουλάχιστον οι 9 από τους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν Γερμανοί υπήκοοι.

Διαβάστε επίσης.

“9 από τα 10 θύματα στην Κωνσταντινούπολη ήταν Γερμανοί”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ