«Πώς η γυναίκα μου έγινε τζιχαντίστρια»

«Η γυναίκα μου έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη. Και από εκεί θα προσπαθήσει να φτάσει στη Ράκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους…».

Μπορεί η αγωνία του Μαχμούντ Αλαντίν να είχε αίσιο τέλος, αφού ο γιος του είναι πλέον ασφαλής στην αγκαλιά του, όμως η πρώην σύζυγός του εμμένει στην απόφασή της να… προσφέρει τις υπηρεσίες της στους τζιχαντιστές. «Θέλω να πάω να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS», φέρεται να ισχυρίστηκε η 29χρονη μπροστά στους εμβρόντητους Έλληνες αστυνομικούς που τη συνέλαβαν στις 2 Ιανουαρίου στον τελωνειακό-συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου.

«Πριν από τον γάμο μας δεν ήταν καν μουσουλμάνα. Ασπάστηκε το Ισλάμ με δική της θέληση, περίπου έξι μήνες μετά. Έναν χρόνο αργότερα, άρχισε να ριζοσπαστικοποιείται… Αυτός ήταν και ο λόγος που χωρίσαμε», δηλώνει στο «Έθνος» ο Αιγύπτιος πρώην σύζυγός της, Μαχμούντ Αλαντίν. Απαντώντας με γραπτά μηνύματα, όπως μόνο του επιτρέπεται «για λόγους ασφαλείας», ο Μ. Αλαντίν περιγράφει τη σχέση του με την 29χρονη Ελβετή που γνώρισε όταν και οι δύο σπούδαζαν στο Παρίσι, τη «μεταμόρφωσή» της σε φανατική μουσουλμάνα και τελικά την περιπέτεια που έζησε αναζητώντας τον 4χρονο γιο του Ανταμ, που η ίδια του η γυναίκα είχε απαγάγει…

Όταν ξεκίνησε το κίνημα των τζιχαντιστών και ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους, η Φραντσίσκα φάνηκε να βρίσκει τον σκοπό της ζωής της. Όπως διηγείται ο πρώην σύζυγός της, «ήταν μεγάλη υποστηρίκτρια. Ονειρευόταν να μεταναστεύσει εκεί και να ζήσει κάτω από τον δικό τους νόμο και τη σαρία, τον μουσουλμανικό νόμο. Συζητούσε γι’ αυτό το όνειρό της με πολλούς και έλεγε πόσο πολύ ήθελε να το ακολουθήσει. Μέχρι που 12 ημέρες πριν, πήρε την απόφαση να πάρει τον γιο μου και να φύγει για να πάει να τους βρει. Δεν το περίμενα με τίποτα. Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά της στην Ελβετία, που σοκαρίστηκαν εξίσου με την απόφασή της…».

Όπως περιγράφει, έξι μήνες μετά τον γάμο και την εγκατάστασή τους στο Κάιρο, η Φραντσίσκα αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ. «Δεν αντέδρασα σε αυτό. Δεν με ένοιαζε η θρησκεία της. Ηταν δική της η απόφαση και ήταν ελεύθερη να πιστεύει όπου ήθελε.

Στο Ιντερνετ

‘Ομως έναν χρόνο μετά ξεκίνησε να παρακολουθεί από το Ιντερνετ τα κηρύγματα ενός σεΐχη που ζει στη Γερμανία, με το όνομα Πιερ Φόγκελ (σ.σ. Pierre Vogel)», λέει.

Πρόκειται για έναν πρώην μποξέρ που το 2001 ασπάστηκε το Ισλάμ και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του σαλαφισμού, των φανατικών δηλαδή μουσουλμάνων. Ο «Αμπού Χάμζα», όπως είναι πλέον γνωστός, έχει πολλές φορές τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας στη Γερμανία εξαιτίας των ακραίων δηλώσεών του.

«Ακούγοντας από τον Φόγκελ τις οδηγίες του για τον ”σωστό” μουσουλμανικό τρόπο ζωής, άρχισε να μειώνει σταδιακά διάφορες συνήθειες, όπως το να βλέπει τηλεόραση ή να ακούει μουσική, ακόμη και το να κάνει βόλτες έξω. Και τότε άρχισαν τα προβλήματα μαζί της… Ο χαρακτήρας της άλλαξε και έγινε πιο επιθετική και εγωίστρια, έδινε εντολές και όλοι έπρεπε να ακολουθούμε και αντιμετώπιζε πολλούς ανθρώπους, όπως και εμένα, ως άπιστους. Για εκείνη, έπρεπε να αλλάξουμε με το ζόρι… Δεν άντεξα ύστερα από τρία χρόνια και τελικά χωρίσαμε», εξηγεί ο Μ. Αλαντίν.

Κατά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να βρει τον γιο του, τον προσέγγισαν αρκετοί άνθρωποι, που του εκμυστηρεύθηκαν ότι ένα ή δύο μέλη της οικογένειάς τους έφευγαν για τη Ράκα για να πάνε στο ISIS.

Σοκ

«Αρπαξε τον γιο μας και έφυγε»

«Πιστεύω ότι είναι ψυχολογικά ασταθής. Ηταν πολύ επιθετική, υπερβολική στις αντιδράσεις και τα συναισθήματά της και έκλαιγε εύκολα και πολύ για κάθε θέμα. Αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτά που απεργάστηκε. Με αγγελίες στο Ιντερνετ, τους τελευταίους 3 μήνες πούλησε όλα τα έπιπλα και τα υπάρχοντά της. Και τελικά άρπαξε τον γιο μας και έφυγε!», προσθέτει ο ίδιος. «Οταν τελικά την είδα στο ελληνικό δικαστήριο, μου είπε ότι ο διάβολος μου έδειξε τον δρόμο της, ώστε να της πάρω τον γιο μας και να τον αποτρέψω από το να πάει στον παράδεισο! Μου είπε μάλιστα ότι είχε ήδη κλείσει εισιτήριο για να πάει στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία».

Σε ερώτησή γιατί η Φραντσίσκα επέλεξε να φύγει μέσω Ελλάδας, απαντάει: «Γιατί η χώρα σας είναι δίπλα στην Τουρκία και νόμιζε ότι θα μπορούσε να περάσει εύκολα τα σύνορα. Κι επίσης, το παιδί δεν είχε διαβατήριο. Μπήκε σε ένα από τα πολλά παράνομα πλοία που διασχίζουν τη Μεσόγειο από την Αίγυπτο στην Ελλάδα κι εξαφανίστηκε». Στο αν είχε βοήθεια σε όλη αυτή τη διαδικασία ο Μ. Αλαντίν απαντά αινιγματικά: «Πιστεύω πως ναι, αλλά δεν έχω ιδέα από ποιον…».

Σπεύδει ωστόσο να ευχαριστήσει τις ελληνικές Αρχές οι οποίες «ήταν συνεργάσιμες, αλλά φοβισμένες γιατί ήταν θέμα ευαίσθητο, με εμπλοκή τριών χωρών, της Ιντερπολ και πρεσβειών».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αποκαλύπτει και για την προπαγάνδα των τζιχαντιστών που επηρέασε την πρώην σύζυγό του. «Η πλύση εγκεφάλου πιάνει περισσότερο σε νέα μέλη του Ισλάμ, που είναι εύκολα θύματα γιατί δεν γνωρίζουν πραγματικά την κουλτούρα της θρησκείας μας. Αυτή η αμάθεια είναι πιο εύκολο να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους τζιχαντιστές», τονίζει.

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Θρίλερ με τζιχαντίστρια στους Κήπους του Έβρου

Σοκ – Τζιχαντιστής εκτέλεσε την μητέρα του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ