Προσπάθησαν να πουλήσουν “χαμένο πίνακα” του Βαν Ντάικ σε… αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν έναν πίνακα που πιστεύεται ότι είναι ένα χαμένο έργο του Φλαμανδού ζωγράφου Άντονι Βαν Ντάικ συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη από την τουρκική αστυνομία.

Ο πίνακας εντοπίστηκε όταν οι δύο επιχειρηματίες επιχείρησαν να τον πουλήσουν σε αστυνομικούς που είχαν εμφανιστεί ως υποψήφιοι αγοραστές, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Η σύλληψή τους έγινε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, στην ιστορική συνοικία του Τοπκαπί.

Η “συμφωνία” είχε κλείσει στα 14 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας (πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ), όμως το έργο αξίζει πολύ περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τους ιστορικούς τέχνης που επικαλείται η εφημερίδα.

Οι δύο συλληφθέντες υποστήριξαν ότι απέκτησαν τον πίνακα έναντι 200.000 δολαρίων από τη Γεωργία, από ένα εγκληματικό δίκτυο. Μια Γεωργιανή όμως ισχυρίζεται, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ότι ο πίνακας ήταν κρεμασμένος επί 15 χρόνια σε έναν τοίχο του σπιτιού της και ότι δεν γνώριζε ούτε την προέλευση, ούτε την πραγματική αξία του. Η γυναίκα αυτή, που ονομάζεται Έκα Αμπασίτζε, δήλωσε στο κανάλι Imedi TV της Γεωργίας, ότι πούλησε τον πίνακα το 2010 για 37.000 δολάρια αλλά οι αγοραστές την ξεγέλασαν και της έδωσαν μόνο 7.000 δολάρια.

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του έργου που εικονίζει μια γυμνόστηθη γυναίκα με υψωμένα τα χέρια. Δεν διευκρίνισαν εάν πρόκειται όντως για έργο του Βαν Ντάικ, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του μπαρόκ ο οποίος φιλοτέχνησε σχεδόν 800 πίνακες μέχρι τον θάνατό του, το 1641, σε ηλικία 42 ετών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Τραμπ δηλώνει θαυμαστής του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το βίντεο του Σον Πεν με τον βαρόνο των ναρκωτικών

Το συγκινητικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ