Αποκαλυπτικά αποσπάσματα από συνομιλίες Κλίντον και Μπλερ για το θάνατο της Νταϊάνα – ΦΩΤΟ

Οι στενές επαφές του Μπιλ Κλίντον, πρώην προέδρου των ΗΠΑ και του Τόνι Μπλερ ,πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά από αποσπάσματα τηλεφωνικών συνομιλιών των δύο ανδρών.

Μεταξύ άλλων, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους επικεντρώνονταν σε θέματα όπως η εκλογή του Ρώσου προέδρου και  ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Τα αποσπάσματα από την επικοινωνία των δύο ηγετών που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από το 1997 έως και το 2000 , φυλάσσονταν στην  Προεδρική Βιβλιοθήκη Κλίντον και διέρρευσαν στο βρετανικό Τύπο πρώτη φορά.

Σχετικά με την τραγική υπόθεση θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι δύο άνδρες, μοιράζονταν τη θλίψη τους για το αναπάντεχο συμβάν, τις ανησυχίες τους για το μέλλον των παιδιών της καθώς και κάποιες αμφιβολίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της στο Παρίσι το 1997.

«Δεν ήταν σαν τη βασιλική οικογένεια, αλλά άρεσε στους απλούς ανθρώπους. Προσωπικά θα μου λείψει», είπε ο Μπλερ στον τότε Αμερικανό πρόεδρο, μία ημέρα με το θάνατο της πριγκίπισσας.

Ο Κλίντον από την πλευρά του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας να λέει: «Ήταν σαν να χάθηκε ένα αστέρι».

Στη συνέχεια ο Μπλερ περιγράφει τη ζωή της Νταϊάνα και τα εμπόδια με τα οπόια ήρθε αντιμέτωπη, λέγοντας πως «το πρόβλημα ήταν ο τρόπος που ζούσε, σε μία φρενίτιδα που της προκαλούσε ο Τύπος. Είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό πόσο επενέβαιναν σε κάθε πτυχή της ζωή της. Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί της μου είπε ότι αν δεν ήταν τα αγόρια θα είχε φύγει».

Σχετικά με τα παιδιά της, ο Μπλερ εκφράζει τις αμφιβολίες του για τον μικρότερο γιο, Χάρι, ενώ για τον Γουίλιαμ δείχνει πιο σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη μητέρα του.

«Ήταν σταθερή σαν βράχος. Έφερνε τα παιδιά της σε επαφή με τον έξω κόσμο. Ο μεγαλύτερος γιος, Γουίλιαμ, της μοιάζει κατά κάποιο τρόπο, πατάει με τα πόδια γερά στη γη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ενώ οι δύο άνδρες συνομιλούσαν, μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις συνθήκες θανάτου της, λέγοντας πως δε μπορεί να πιστέψει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου της Νταϊάνα, στο οποίο επέβαινε και ο Ντόντι αλ-Φαγέντ, έτρεχε με όση ταχύτητα ανέφεραν τα δημοσιεύματα.

 

Αποσπάσματα από τις συνομιλίες:

Κλίντον: Είναι απαίσιο, είναι πραγματικά απαίσιο, Βρισκόμαστε στο Martha’s Vineyaed κάνοντας διακοπές και είμαστε με πολλούς ανθρώπους που την γνώριζαν.

Μπλερ: Την είδαμε ξανά λίγες βδομάδες πριν όταν την φιλοξενήσαμε για μεσημεριανό με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, είναι υπέροχο παιδί.

Κλίντον: Ναι, ανησυχώ πολύ για αυτά τα παιδιά τώρα.

Μπλερ: Ήταν βράχος σταθερότητας, τα έφερνε σε επαφή με τον έξω κόσμο. Ο μεγαλύτερος γιος, Γουίλιαμ είναι σαν εκείνη κατά κάποιο τρόπο, πατάει με τα πόδια γερά στη γη.

Κλίντον: Λοιπόν, λυπάμαι πολύ για αυτή. Βασικά άρχιζε να αποκτά τον έλεγχο της ζωής της.

 

Όσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος οι δύο άνδρες λένε:

Μπλερ: Προφανώς είχε πιει (ο οδηγός)

Κλίντον: Αυτό φοβόμουν. Αυτοί οι άνθρωποι (οι παπαράτσι) τους κυνηγούσαν;

Μπλερ: Έπεσαν πάνω τους μόλις έφυγαν από το ξενοδοχείο, ακόμα όμως δεν μπορώ να πιστέψω τις αναφορές για το πόσο γρήγορα έτρεχαν. Δεν είναι δυνατό να πήγαιναν με 160 χλμ. Εννοώ, ξέρω το Παρίσι. Δεν θα μπορούσαν να τρέχουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα τούνελ. Πρέπει να χτύπησαν στην άκρη του δρόμου, να έστριψαν και να έπεσαν πάνω στον τοίχο.

Κλίντον: Είναι θλιβερό γεγονός, σου λέω.

 

Όσο για την εκλογή του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν το 2000:

Oι δύο άνδρες καλωσόρισαν το αποτέλεσμα με ενθουσιασμό, χαρακτηρίζοντας τον «τσάρο» του Κρεμλίνου «έξυπνο και καλόκαρδο» με «μεγάλες δεξιότητες». Μάλιστα, σχολίαστηκε και η συνάντηση του κ. Μπλερ με τον κ. Πούτιν επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος προσπαθούσε να εντυπωσιάσει.

 «Οι προθέσεις του είναι έντιμες και ξεκάθαρες αλλά δεν έχει ακόμα πάρει τις αποφάσεις του. θα μπορούσε να αποδειχθεί… ευαίσθητος σχετικά με τη δημοκρατία», του απαντά ο Κλίντον

 

Δείτε εδώ τα αποσπάσματα των τηλεφωνικών επικοινωνιών των δυο ηγετών:

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Τα προκλητικά σημειώματα που είχαν πάνω τους οι δράστες των επιθέσεων σε γυναίκες στην Κολωνία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ