Συναγερμός στο Παρίσι και μνήμες από το αιματοκύλισμα

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι όταν ένας άνδρας κρατώντας μαχαίρι και φορώντας μια ψεύτικη, σύμφωνα με πληροφορίες, ζώνη με εκρηκτικά προσπάθησε να εισέλθει σε αστυνομικό τμήμα στο βόρειο τμήμα της πόλης. O άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο άνδρας ήταν οπλισμένος με μαχαίρι ενώ φέρεται ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό.

Αυτό είναι το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε δίπλα στη σορό του. 

 Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα που συμπληρώνεται ένα έτος από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στη γαλλική πρωτεύουσα. Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε πραγματοποιήσει  ομιλία στις δυνάμεις ασφαλείας σε  άλλη περιοχή του Παρισιού για την επέτειο της επίθεσης.

Αμέσως μετά την επίθεση αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή ενώ εκκενώθηκαν και δύο σχολεία.

«Ο άνδρας είχε κάτω από το παλτό του κολλημένη με σελοτέιπ μια θήκη από την οποία εξείχε ένα καλώδιο, όμως η διάταξη αυτή δεν περιείχε εκρηκτικά» διευκρίνισε η δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Ο άνδρας φορούσε όντως ζώνη, αλλά ήταν ψεύτικη. Η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών επιβεβαίωσε ότι ήταν ψεύτικη” σημείωσε πηγή που επικαλείται το Reuters.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αναζητείται και ένας δεύτερος άντρας ωστόσο σύμφωνα νεότερες πληροφορίες διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο. “Προς το παρόν, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για ένα δεύτερο άντρα” αναφέρει η ιστοσελίδα  francetvinfo.fr.

Πηγή φωτο: twitter (dailymail, AFP, Reuters)

Πηγή βίντεο: FRANCE 24 English

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ