Νέα ανταλλαγή πυρών στην αεροπορική βάση του ινδικού στρατού

Πυρά και εκρήξεις ακούγονται σήμερα από την αεροπορική βάση στη βόρεια Ινδία όπου 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε μία επίθεση που πραγματοποίησαν φερόμενοι ισλαμιστές, καθώς φαίνεται πως ένας ή δύο άνδρες της ομάδας των δραστών παραμένουν εντός της βάσης.

«Πιστεύουμε ότι ένας ή δύο τρομοκράτες παραμένουν ταμπουρωμένοι» εντός της βάσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας του Πάθανκοτ, στην ομόσπονδη πολιτεία Παντζάμπ, Κουνουάρ Βιτζάι Παρτάπ Σινγκ.

«Πυροβολούν σποραδικά. Προσπαθούμε να τους παγιδεύσουμε» προσέθεσε ο ίδιος.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι- μεταξύ αυτών 7 στρατιωτικοί- σκοτώθηκαν σε μια σπάνια στα χρονικά επίθεση χθες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Χρειάστηκαν 14 ώρες μέχρι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να ανακοινώσουν ότι είχαν ανακτήσει τον έλεγχο της βάσης.

Μάλιστα εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας με μηνύματά τους εξήραν τις ένοπλες δυνάμεις για τον ηρωισμό που επέδειξαν με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να τονίζει ότι δεν επέτρεψαν «στους εχθρούς της ανθρωπότητας», οι οποίοι επιτέθηκαν στη βάση, να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ωστόσο η ένταση επανήλθε σήμερα. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά μόλις ξεκίνησαν την επιχείρηση αποναρκοθέτησης της βάσης που βρίσκεται σε απόσταση 25 με 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Πακιστάν.

Μεταξύ των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν βρίσκεται ένας αξιωματικός, γνωστοποίησε σήμερα ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον οι 4 εκ των δραστών φέρονται να είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζάις ε Μοχάμεντ που εδρεύει στο Πακιστάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ναρέντρα Μόντι στο Πακιστάν- την πρώτη που έκανε ένας επικεφαλής της ινδικής κυβέρνησης τα τελευταία 11 χρόνια- και θα μπορούσε να απειλήσει τις λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων.

Το Πακιστάν καταδίκασε την επίθεση χθες το απόγευμα χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική ενέργεια».

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Ένοπλη επίθεση με 6 νεκρούς σε βάση του ινδικού στρατού

Σε επιφυλακή ο ινδικός στρατός: Ένοπλη επίθεση με 2 δράστες νεκρούς – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ