Πιο επικίνδυνες οι selfie από το… κολύμπι με τους καρχαρίες

Σε πρόσφατη έρευνα προέκυψε ότι για το 2015 οι selfie φωτογραφίες είχαν αποδειχθεί πιο θανατηφόρες από τους καρχαρίες με 12 συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους τη χρονιά που πέρασε. Η φρενίτιδα των selfie φωτογραφιών συνεχίζεται και λίγο πριν φύγει το 2015, δυο ακόμη έφηβοι έχασαν τη ζωή τους με αφορμή μια selfie φωτογραφία.

Η ομάδα των 5 ατόμων που ταξίδευε από την Alanya στην Antalya της Τουρκίας, στάθηκε στη μέση του δρόμου προκειμένου να βγάλει μια selfie φωτογραφία με ένα αεροπλάνο που πετούσε πίσω τους.

Δυστυχώς ένα διερχόμενο φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε τους 2 από τους πέντε, ενώ οι άλλοι τρεις κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα και να σωθούν. Νεκροί είναι ο 17χρονος Muhammet Bozkurt και ο 19χρονος Caglar Savasci προς τιμή των οποίων δημιουργήθηκε ειδική σελίδα στο Facebook.

Ο οδηγός του φορτηγού ισχυρίζεται ότι δεν μπόρεσε να τους δει έγκαιρα διότι ο δρόμος ήταν σκοτεινός και τα παιδιά ήταν ξαπλωμένα κάτω.

Το φαινόμενο των selfies έχει ανησυχήσει τις αρχές σε διάφορες χώρες, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για…μη επικίνδυνες selfie φωτογραφίες. Για παράδειγμα η Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο σημάτων που προειδοποιούν για τους επίδοξους φωτογράφους που να μην τραβούν τον εαυτό τους.

Πρόσφατα ένας 66χρονος Ιάπωνας πέθανε όταν έπεσε στην προσπάθειά του να αυτο-φωτογραφηθεί στο Taj Mahal, σε άλλη περίπτωση πριν από μερικούς μήνες ένας άνδρας πέθανε τραβώντας φωτογραφία με ένα πιστόλι. Το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ ο 21χρονος Μεξικανός το είχε στρέψει στο κεφάλι του.

Όλο και περισσότερα τουριστικά μέρη και οργανισμοί προειδοποιούν τους επισκέπτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιχειρούν να τραβούν selfie φωτογραφίες, ενώ σε πολλά σημεία έχουν απαγορευτεί τα selfie sticks.

 

Πηγή techblog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ