Ισραήλ – Σοβαρή παραβίαση «απομάκρυνε» τον επικεφαλής της πυραυλικής άμυνας

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για “σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας των πληροφοριών”, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι η παραβίαση αυτή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σημαίνει ότι ο Γιαΐρ Ραμάτι δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του στη θέση αυτή. Δεν διευκρίνισε για τι ακριβώς κατηγορείται ο Ραμάτι, λέγοντας μόνο ότι οι “αρμόδιες αρχές” χειρίζονται την υπόθεση.

Τρεις πηγές που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο Ρόιτερς είπαν ότι ο Ραμάτι χειρίστηκε “λανθασμένα” απόρρητα έγγραφα αλλά δεν κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα για κατασκοπεία.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του εξαίρει το έργο που επιτέλεσε ο Ραμάτι στα τέσσερα χρόνια που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, όπως την επιτυχημένη δοκιμή που έγινε αυτόν τον μήνα της του Arrow 3, της “ασπίδας” των βαλλιστικών πυραύλων καθώς και για την αποκαλούμενη “Σφεντόνα του Δαβίδ”, το σύστημα ανάσχεσης πυραύλων που πρόκειται να αναπτυχθεί στο Ισραήλ τον επόμενο χρόνο.

Υπό την επίβλεψη του Ραμάτι, το Ισραήλ ανέπτυξε επίσης το σύστημα ανάσχεσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iron Dome, που σύμφωνα με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους έχει επιτυχία 90% στην κατάρριψη των πυραύλων που εκτοξεύουν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον Ισραηλινού στρατιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ