“Οδυνηρή χρονιά” χαρακτήρισε το 2015 ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιδείξουν “αλληλεγγύη” και “αδελφοσύνη” αλλά και να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους μετά από μια “δύσκολη και οδυνηρή χρονιά” που σημαδεύτηκε από δύο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο.

Κατά την απονομή των βραβείων της γαλλικής προεδρίας για προγράμματα κοινωνικής καινοτομίας, ο Ολάντ υπογράμμισε ότι “αυτό που απειλεί την κοινωνία μας είναι τα τείχη: τείχη μεταξύ προσώπων, τείχη μεταξύ εδαφών, τείχη μεταξύ κοινωνικών τάξεων, τείχη μεταξύ πεποιθήσεων”.

“Η απομόνωση, το αίσθημα απόρριψης, η εγκατάλειψη, είναι αυτά που μπορεί να μεταστρέψουν ακόμη και τις πιο δημοκρατικές αντιλήψεις”, προειδοποίησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι αισιόδοξοι “ακόμη και όταν μας πλήττουν οι τραγωδίες”.

“Αυτό που θέλουν εκείνοι που μας επιτίθενται είναι να μας διαιρέσουν, να μας χωρίσουν, να μας γεμίσουν με αμφιβολίες για εμάς τους ίδιους, να σκοτεινιάσουν το μέλλον μας, να εμποδίσουν τα σχέδιά μας”, επέμεινε.

Ο Ολάντ υποσχέθηκε επίσης ότι θα κάνει “τα πάντα” για να περιοριστεί η ανεργία, ένα θέμα στο οποίο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει. “Πρέπει να δοκιμαστούν τα πάντα. Όλα και παντού”, τόνισε ενώπιον των 16 βραβευθέντων του διαγωνισμού “Η Γαλλία στρατεύεται”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Εκκενώθηκε κεντρικός δρόμος στο Λονδίνο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ