H Apple προσπαθεί να βελτιώσει την κάμερα των iPhone

Μπορεί η Apple να έχει εφοδιάσει τα iPhone 6 με λογισμικό post process για να κάνει τις λήψεις περισσότερο ενδιαφέρουσες –κάτι που επιχειρείται, για παράδειγμα, με τη δυνατότητα λήψης κινούμενων εικόνων “Live Photos”- αλλά η ποιότητα στις φωτογραφίες εξαρτάται από το hardware, κυρίως, και από το λογισμικό που σχετίζεται με την επεξεργασία της εικόνας.

Στην Apple το γνωρίζουν αυτό και προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα των εικόνων που δίνουν τα iPhone. Μπορεί ο αισθητήρας εικόνας να προέρχεται από τη Sony, όμως η εταιρεία έχει εντοπίσει κάποια σημεία που χρίζουν βελτίωσης γύρω από αυτόν.

Όπως εξηγεί στο CBS ο Graham Townsend, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος που έχει κληθεί να βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών που δίνουν τα iPhone, οι προσπάθειες του “μικρού στρατού” των 800 μηχανικών έχουν επικεντρωθεί κυρίως σε δύο σημεία.

Το πρώτο είναι η βελτίωση της απόδοσης του σταθεροποιητή εικόνας –O.I.S.– που βρίσκεται στην κάμερα των iPhone και ο οποίος είναι υπεύθυνος για να γίνει κατά το δυνατό καθαρές εικόνες όταν η λήψη γίνεται από τρεμάμενα χέρια. Ο δεύτερος τομέας που η Apple έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας των φωτογραφιών των iPhone είναι η εξισορρόπηση του λευκού ­–το λεγόμενο white balance.

H καλύτερη εξισορρόπηση του λευκού αναμένεται να προσδώσει στα επόμενα iPhone καλύτερη ακρίβεια στα χρώματα. 

 

Πηγή pcmag.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ