Ρωσοτουρκική κρίση – Νέα «προσβολή» από τον Νταβούτογλου στον Πούτιν

Σκληρές δηλώσεις συνεχίζουν να ανταλλάσσουν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η τουρκική ηγεσία.

«Με κάθε δήλωση που κάνει ο κόσμος γελάει σαρκαστικά. Δεν μπορούμε να τα πάρουμε σοβαρά» δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Πιθανόν να πρόκειται για κατάλοιπο από τις παλιές του ημέρες στην KGB. Αλλά η ΚGB αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν. Η εποχή της σοβιετικού τύπου προπαγάνδας έχει περάσει προ πολλού» σημείωσε.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν ταιριάζουν με τη φύση του μοντέρνου κόσμου ή με τις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Οπότε αντί να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο απλά χαμογελάω. Το να λάβω σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις το�� θα ήταν προσβολή» πρόσθεσε ο κ. Νταβούτογλου.

«Έχω ξαναπεί ότι οι ισχυρισμοί του είναι ψέματα της Πράβντα και παράγωγο της σοβιετικού τύπου προπαγάνδας. Όταν βλέπω τον Πούτιν δεν βλέπω τη Ρωσία σαν μια χώρα που έχει ξεπεράσει τον Ψυχρό Πόλεμο και έχει μετατραπεί σε μια ώριμη δημοκρατία. Βλέπω μια παλαιοσοβιετική λογική που μιλά εκ μέρους του “politburo”» συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Τίποτα δεν είναι παντοτινό» είχε σχολιάσει χτες για την τουρκική ηγεσία, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθαρίζοντας ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δεν θα βελτιωθούν ενώ βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα εφόσον χρειαστεί»

Διαβάστε επίσης:

Ύποπτο δέμα εντoπίστηκε στο αεροσκάφος της Air France

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τρομοκρατική ενέργεια στο Πακιστάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ