Στάινμαϊερ: Η απόφαση του ΟΗΕ για τη Συρία προσφέρει ελπίδα στους πρόσφυγες

  • επικοινωνία

23 Απριλίου 2021 | Εορτάζουν:
  • Δεν υπάρχει γνωστή εορτή
  • #ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
  • #ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

  • Στάινμαϊερ: Η απόφαση του ΟΗΕ για τη Συρία προσφέρει ελπίδα στους πρόσφυγες

    6:16 πμ, Κυριακή 20 Δεκ 2015 6:16 πμ, Κυριακή 20 Δεκ 2015

    Διεθνή

    Η απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την διευθέτηση της κρίσης στη Συρία μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις για τη Γερμανία και τους πρόσφυγες που έχουν φθάσει σε αυτήν, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

    «Είμαι σίγουρος ότι όλοι περιμένουν με ανυπομονησία καλά νέα από την πατρίδα τους και επίσης θέλουν να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν εκεί μια μέρα», είπε ο Στάινμαϊερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag.

    Η απόφαση «για πρώτη φορά έγινε ένας λόγος να τρέφουν συγκρατημένες ελπίδες πολλοί Σύροι που έχασαν τα πάντα εξαιτίας του φρικιαστικού εμφυλίου πολέμου των τελευταίων ετών», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

    Ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται από το 2011, με τα κυβερνητικά στρατεύματα που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, παραστρατιωτικές οργανώσεις και άλλους να μάχονται εναντίον διαφόρων ένοπλων οργανώσεων και εξτρεμιστών. Ο πόλεμος προκάλεσε μια διεθνή προσφυγική κρίση.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ υπολογίζει ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφθασαν στη Γερμανία ή υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση ασύλου φέτος.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ είπε πρόσφατα ότι η Γερμανία δεν θα ήταν σε θέση να υποδεχθεί άλλους 1,1 εκατ. πρόσφυγες την επόμενη χρονιά.

    Πάντως ο Στάινμαϊερ προειδοποίησε χθες σε μια συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν ακόμη πολλές δυσκολίες πριν υπάρξει ειρήνη στη Συρία, παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ.

    Στη συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισήμανε πως «κανείς μας δεν υποτιμά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα χρειαστεί να ξεπεραστούν για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία».

    Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο μια από τις δυσκολίες είναι να συμφωνήσουν οι μεγάλες δυνάμεις για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη συριακή αντιπολίτευση και για το μέλλον του προέδρου Άσαντ.

    Η απόφαση, που ο Ουάνγκ χαρακτήρισε «πολύ ισορροπημένη», δίνει τις ευλογίες του ΟΗΕ στο σχέδιο που καταρτίστηκε στις διαπραγματεύσεις της Βιέννης και προβλέπει την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την κατάρτιση νέου Συντάγματος, και τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών μέσα σε δύο χρόνια.

    Η απόφαση προβλέπει ότι οι συνομιλίες θα αρχίσουν εντός του Ιανουαρίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δείτε επίσης:

    Ιταλία - Πρόσφυγας σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει από νοσοκομείο

    Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ

    Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ

    • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    • ΣΥΡΙΑ
    • ΟΗΕ
    • ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
    • ΦΡΑΝΚ ΒΑΛΤΕΡ ΣΤΑΪΝΜΑΊΕΡ
    • ΣΤΑΙΝΜΑΙΕΡ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Γερμανία και Αυστρία ετοιμάζουν ευρωπαϊκό νόμο για τους αιτούντες άσυλο

      Γερμανία και Αυστρία ετοιμάζουν ευρωπαϊκό νόμο για τους...

    • Φάιμαν: Πρέπει να εντείνουμε τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο

      Φάιμαν: Πρέπει να εντείνουμε τις απελάσεις όσων δεν δικ...

    • Νέες αιματηρές μάχες στην Υεμένη

      Νέες αιματηρές μάχες στην Υεμένη

    • Πούτιν: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα στη Συρία

      Πούτιν: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα στρατ...

    • Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί από τον εγωισμό κάποιων κρατών-μελών, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας

      Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί από τον εγωισμό κάποιων...

    • Με 179 αστυνομικούς θα ενισχύσει η Γερμανία την Frontex στην Ελλάδα

      Με 179 αστυνομικούς θα ενισχύσει η Γερμανία την Frontex...

    • Σπάνια επίσκεψη του Άσαντ σε εκκλησία στη Δαμασκό - ΒΙΝΤΕΟ

      Σπάνια επίσκεψη του Άσαντ σε εκκλησία στη Δαμασκό - ΒΙΝ...

    • Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος, λέει ο Σταϊνμάιερ

      Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος, λέει ο Σταϊνμάιερ

    • Έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τον Άσαντ δηλώνει ο Πούτιν

      Έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τον Άσαντ δηλώνει...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑