Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί από τον εγωισμό κάποιων κρατών-μελών, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Για τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαλυθεί εξαιτίας της εγωιστικής στάσης ορισμένων κρατών-μελών που δεν δέχονται να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης προς την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να μην προσφύγει τελικά στο Συνταγματικό Δικαστήριο με το αίτημα της επιβολής ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία.

«Έχουμε τώρα μια κατανόηση με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και αυτή τη στιγμή σε πρώτο πλάνο τίθεται η εφαρμογή (του σχεδίου για την προσφυγική κρίση) και όχι οι μεταξύ μας αντιπαράθεση», δηλώνει ο Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αδελφού κόμματος της CDU στην Βαυαρία, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας, του κρατιδίου που έχει δεχθεί ως τώρα την μεγαλύτερη επιβάρυνση από την προσφυγική ροή, είχε απειλήσει με προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι η πολιτική που ακολουθεί η κεντρική κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο το κρατίδιο.

«Θα δούμε πρώτα τι αποτελέσματα θα φέρουν οι προσπάθειες της Καγκελαρίου σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μπορεί κανείς να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αν η διαδικασία εξελίσσεται θετικά, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευέλικτοι και σε ό,τι αφορά τον χρόνο», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και άσκησε έντονη κριτική στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και απορρίπτουν την ποσόστωση.

Η προσφυγική κρίση, προειδοποίησε, θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη σε αποτυχία.

«Στην Ευρώπη έχουμε βιώσει έναν βαθμό εγωισμού που ήταν άγνωστος μέχρι τώρα. Αν παραμείνει έτσι η κατάσταση, κάτι που δεν θα ήθελα να πιστεύω, το θέμα θα είναι τα θεμέλια της Ένωσης», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαλυθεί από αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Στο γαλλικό αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκωλ” ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Με 179 αστυνομικούς θα ενισχύσει η Γερμανία την Frontex στην Ελλάδα

Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος, λέει ο Σταϊνμάιερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ