Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σαν Μπερναντίνο

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν κήρυξε την Παρασκευή την κομητεία Σαν Μπερναντίνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε εκεί στις 2 Δεκεμβρίου, την πιο φονική στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2001, από την οποία 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έκαναν μέχρι τώρα λόγο για 22 τραυματίες από τη σφαγή του Σαν Μπερναντίνο, η οποία οργανώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από ένα ζευγάρι πακιστανικής καταγωγής.

“Ένα περιβάλλον καταστροφής και ένας ακραίος κίνδυνος υφίστανται για την ασφάλεια των προσώπων και των ιδιοκτησιών στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο εξαιτίας της επίθεσης” της 2ας Δεκεμβρίου, που σημειώθηκε στη διάρκεια χριστουγεννιάτικου γεύματος των υπαλλήλων των υγειονομικών υπηρεσιών της κομητείας, δήλωσε ο Μπράουν.

“Η κομητεία του Σαν Μπερναντίνο αντέδρασε στην επίθεση με όλους τους διαθέσιμους πόρους της, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης όλων της των δυνάμεων της τάξης, της πυροσβεστικής, του προσωπικού έκτακτης ανάγκης και βοηθήθηκε από την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια, το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) και από άλλες τοπικές υπηρεσίες”, πρόσθεσε.

“Οι περιστάσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, η έκταση της, έχουν ξεπεράσει ή αναμένεται να ξεπεράσουν τις δυνατότητες και τις ευθύνες μίας και μόνο πόλης”, δηλώνει ακόμη ο Τζέρι Μπράουν.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταφράζεται κυρίως στην ανάπτυξη των μέσων του υπουργείου Υγείας και των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της Καλιφόρνιας για να βοηθήσουν την πόλη του Σαν Μπερναντίνο. 

 

Διαβάστε επίσης

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2016

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία στην Ισπανία

Θα νικήσουμε τον ISIS δήλωσε ο Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ