Θα μπορούσε να βραβευθεί ως ο πιο έντιμος σερβιτόρος της χρονιάς

Ένας σερβιτόρος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας εστιατορίων στην κεντρική Καλιφόρνια παρέδωσε στην διεύθυνσή του περίπου 32.000 δολάρια σε μετρητά που ξέχασε μια οικογένεια πελατών στο τραπέζι της —ένα ποσό που πιθανόν ξεπερνάει το ετήσιο εισόδημά του— όπως δήλωσε στέλεχος της διεύθυνσης του υποκαταστήματος χθες.

Μολονότι η αστυνομία τον εξήρε για την τιμιότητά του, ο σερβιτόρος, που εργάζεται επί δέκα χρόνια στην αλυσίδα εστιατορίων, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και αρνήθηκε παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της οικογένειας να δεχθεί αμοιβή για τα εύρετρα, δήλωσε η Κάρι Χέλιερ, διευθύντρια των υποκαταστημάτων στην περιοχή.

«Είπε απλά ότι το έκανε διότι αυτό ήταν το σωστό και ότι δεν θέλει το σωστό να ακυρωθεί από κάτι άλλο», είπε η Χέλιερ.

Η οικογένεια ξέχασε μια πάνινη τσάντα με 32.000 δολάρια, όλα σε εκατοδόλαρα, στο εστιατόριο του Φρέσνο την Τετάρτη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, ο υπαστυνόμος Τζο Γκόμες.

Ο σερβιτόρος πήγε την τσάντα με τα μετρητά στο γραφείο της διεύθυνσης όταν την ανακάλυψε στο τραπέζι και τα χρήματα παραδόθηκαν σε περιπολικό της αστυνομίας αργότερα την ίδια ημέρα.

Όταν η οικογένεια κάλεσε την αστυνομία μία ημέρα αργότερα για να καταγγείλει ότι έχασε το ποσό, κλείστηκε μια συνάντηση ώστε να παραλάβει τα χρήματα από το αστυνομικό τμήμα, είπε ο Γκόμες.

Τονίζοντας την τιμιότητα του σερβιτόρου, η Χέλιερ επισήμανε ότι δεν υπήρχε κάμερα στο σημείο όπου η οικογένεια ξέχασε τα χρήματα. Το ποσό των $32.000 «πιθανόν ξεπερνάει ή είναι περίπου» το ετήσιο εισόδημα του εργαζόμενου, πρόσθεσε η ίδια.

Ο Γκόμες διευκρίνισε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν στην οικογένεια αφού εξακριβώθηκε ότι βρίσκονταν στην κατοχή της νόμιμα. Προέρχονταν από ενοικιαζόμενα ακίνητα και ένα μεξικανικό εστιατόριο που ανήκει στην οικογένεια στην πόλη Σαν Χοσέ της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, εξήγησε. «Ξέρετε, μερικοί δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες, νομίζω τέτοιοι τύποι είναι», είπε.

Η οικογένεια ζήτησε να νοικιάσει θυρίδα σε τράπεζα την Τετάρτη, αλλά δεν υπήρχε καμιά που να ήταν διαθέσιμη αμέσως, συνέχισε.

Έτσι, πήρε μαζί της την τσάντα με τα χρήματα στο εστιατόριο όπου κάθισε να γευματίσει και απλά την ξέχασε, κατέληξε ο Γκόμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχέση αμοιβαίου σεβασμού ζητά από τις ΗΠΑ ο Ραούλ Κάστρο

Ο ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ