Συνελήφθη ο “πιο μισητός άνθρωπος του κόσμου” – ΒΙΝΤΕΟ

Εδώ και καιρό ο Martin Shkreli χαρακτηριζόταν από τους χρήστες του διαδικτύου ως ο πιο μισητός άντρας του κόσμου μετά την αύξηση τιμής φαρμάκου για τον HIV. Οι αρχές συνέλαβαν τον διευθύνοντα σύμβουλο αμερικανικής εταιρείας φαρμάκων με την κατηγορία της απάτης.

Κατηγορείται πως έπαιρνε παράνομα μετοχές από τη Retrophin Inc., εταιρεία βιοτεχνολογίας που ξεκίνησε το 2011, για να εξοφλεί χρέη του από άλλες επιχειρηματικές συναλλαγές. Είχε εκδιωχθεί από τη Retrophin το 2014 και είχε μηνυθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στη συνέχεια αγόρασε τα δικαιώματα για το Daraprim, φάρμακο που χορηγείται για τη θεραπεία ανθρώπων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλείται από τον ίο HIV. Η θύελλα αντιδράσεων όμως ξέσπασε όταν αύξησε την τιμή του φαρμάκου κατά 5.000% και συγκεκριμένα από 13,50 στα 750 δολάρια.

Αρχικά είχε πει ότι θα μείωνε την τιμή του Daraprim, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. Όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε δηλώσει πως μια μείωση 10% δεν είναι αρκετή, εκείνος απάντησε με μία λέξη. “Lol”. “Οι επενδυτές περιμένουν από εμένα να μεγιστοποιήσω τα κέρδη”, είχε πει σε επενδυτές σε συνέδριο του Forbes στη Νέα Υόρκη.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή: cnbc.com

Διαβάστε επίσης:

Τι αναζήτησε ο κόσμος το 2015 στη Google; – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ