Δήλωση του Πούτιν για τον Μπλάτερ που θα συζητηθεί

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, είναι ένας “αξιοσέβαστος άνθρωπος” που αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, λόγω της “κολοσσιαίας συνεισφοράς του στον ανθρωπιστικό τομέα”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Ο Γιόζεφ Μπλάτερ έχει επιτελέσει σημαντικό έργο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η συμβολή του στον ανθρωπιστικό τομέα είναι τεράστια. Ιδού ένα πρόσωπο που πρέπει να βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης”, τόνισε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, την ώρα που η FIFA κλονίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς που αφορούν, κυρίως, τις προϋποθέσεις για την ανάθεση της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.

“Πάντα συνήθιζε ή επεδίωκε να χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των λαών”, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στην κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η FIFA από την αρχή του έτους, ο Πούτιν είπε ότι “φυσικά υπάρχουν μηχανορραφίες” εκ μέρους των Δυτικών.

“Ουδεμία χώρα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τη δικαιοδοσία της σε άλλες κυβερνήσεις, πολύ λιγότερο σε διεθνείς οργανισμούς”, συνέχισε ο Πούτιν, ενώ ορισμένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν στην Ελβετία κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής δικαιοσύνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση του Πούτιν στον Ερντογάν: Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του αν έβλεπε τη σημερινή Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ