Γερμανία: Δεν υπάρχει πρόταση νομοθετικού περιεχομένου για κοινές περιπολίες

«Δεν γνωρίζω κάποια πρόταση της Κομισιόν για κοινές περιπολίες ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής και σίγουρα όχι πρόταση νομοθετικού περιεχομένου», δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος και παρέπεμψε στις δύο χώρες, οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντά, πιστεύω, τον Τούρκο Πρωθυπουργό και, σύμφωνα με όσα μας είπε, έχει δημιουργηθεί μία διμερής ομάδα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για να συζητούνται τακτικά αυτά τα θέματα, όπου συμμετέχουν και οι αρμόδιοι ειδικοί της ακτοφυλακής», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Αναφερόμενη στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν μπορεί ακόμη να υπάρξει δέσμευση σχετικά με το πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομοθετικές πράξεις. Από γερμανικής πλευράς θα πρέπει, πρόσθεσε, να γίνει το επόμενο έτος, ενώ πρέπει να δοθεί και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αν αυτό γίνει μέχρι το καλοκαίρι, τόσο το καλύτερο – αλλά αυτό θα ήταν πάρα πολύ φιλόδοξο», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος και σημείωσε ότι το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία είναι και θέμα της ολλανδικής προεδρίας η οποία αναλαμβάνει τον Ιανουάριο. «Και μετά θα δούμε πόσο γρήγορα θα είναι τα κράτη-μέλη πρόθυμα να συμφωνήσουν σε έναν συμβιβασμό», πρόσθεσε. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Φάιμαν: Ας ετοιμάζεται η ΕΕ να υποδεχθεί 40.000-50.000 πρόσφυγες 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ