Φάιμαν: Ας ετοιμάζεται η ΕΕ να υποδεχθεί 40.000-50.000 πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί μελλοντικά 40-50.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία πληροί τους όρους που έχουν τεθεί από το κοινό Σχέδιο Δράσης με την ΕΕ, δήλωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

«Αν μελλοντικά η φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία λειτουργεί έτσι ώστε να έρχονται από εκεί μόνο λίγοι πρόσφυγες προς την ΕΕ, θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να είναι έτοιμοι να δεχτούν με νόμιμο τρόπο περίπου 40-50.000 ανθρώπους, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», δηλώνει ο κ. Φάιμαν στην εφημερίδα «Die Welt», αλλά τονίζει ότι «δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί η προσφυγική ροή προς την Ευρώπη και επιπλέον η ΕΕ να πάρει κι άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία».

Ο κ. Φάιμαν καλεί ακόμη τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ να στηρίξουν την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία. «Πρέπει αν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν όλες οι χώρες παίρνοντας πρόσφυγες από την Τουρκία. Αν μια χώρα της ΕΕ είναι πρόθυμη να πάρει πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία, θα μπορούσε κανείς τότε να σκεφτεί αυτή η χώρα να πρέπει να πάρει αναλογικά λιγότερους πρόσφυγες από την Ιταλία και την Ελλάδα», δηλώνει σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Die Welt: Ο Τσίπρας πιστεύει πως για όλα φταίει ο Σόιμπλε

Daily Mail: O Πούτιν είναι… αθάνατος – ΦΩΤΟ

Ο αληθινός σούπερ στρατιώτης του μέλλοντος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ