O Ομπάμα υπερασπίζεται με σθένος τη μετανάστευση

Μια ομιλία υπέρ της μετανάστευσης, της «παλαιότερης παράδοσης» των ΗΠΑ, εκφώνησε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά τις εμπρηστικές και αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.

«Σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου υποδέχονται μετανάστες, ωστόσο υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο με την Αμερική: εμείς δεν υποδεχόμαστε απλά νέους μετανάστες, εμείς γεννηθήκαμε από μετανάστες, αυτό είμαστε» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια τελετή πολιτογράφησης στα Εθνικά Αρχεία στην Ουάσιγκτον.

«Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα καταδικάζουμε πάντα το μίσος και τη μισαλλοδοξία» προσέθεσε ο ίδιος κι ενώ απομένουν λίγες ώρες πριν από την πέμπτη κατά σειρά τηλεοπτική αναμέτρηση στο Λας Βέγκας των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προκριματικών εκλογών, όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αναμένεται να πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στην ατζέντα.

Η πρόταση του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου που τάχθηκε υπέρ του «αποκλεισμού» του υποψηφίου από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο θεωρώντας τον ακατάλληλο.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το επαναλαμβάνουμε με σθένος: οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναζωογονούν και ανανεώνουν την Αμερική» υπογράμμισε ο Ομπάμα μετά τη λήξη της τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας χορηγήθηκε η αμερικανική υπηκοότητα σε 31 ανθρώπους που προέρχονταν από 25 χώρες, από την Ονδούρα έως το Ιράκ και από τη Βουλγαρία, την Αιθιοπία, τον Καναδά, το Νεπάλ ως τη Γερμανία, τη Βραζιλία και το Καμερούν.

Η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα συνέπεσε με την 224η επέτειο της επικύρωσης της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων» του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ομαδικό τάφο ανακάλυψαν σε φαράγγι οι αρχές στο Μεξικό

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Ένοπλος σε πανεπιστημιούπολη στην Ιντιανάπολις

Συνελήφθη ο γιος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ