ΗΠΑ:Το 55% των Αμερικανών εμπιστεύεται στις Αρχές την προστασία του από επιθέσεις

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup μόλις το 55% των Αμερικανών πολιτών δηλώνει ότι εμπιστεύεται “αρκετά” ή “πολύ” τις αμερικανικές αρχές στην προστασία του από μελλοντικές επιθέσεις.

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν μια πτώση 12 ποσοστιαίων μονάδων, από τον Ιούνιο και επεκτείνουν την σταδιακή αποσάρθωση της εμπιστοσύνης (σ.σ. των Αμερικανών πολιτών προς τις αρχές), η οποία ξεκίνησε έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011. 

Το ποσοστό αποτελεί το χαμηλότερο στον δείκτη εμπιστοσύνης, από τότε που η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε να θέτει το εν λόγω ερώτημα, έπειτα από τις επιθέσεις του 2001.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Αμερικανοί φοβούνται πολύ περισσότερο μελλοντικές επιθέσεις, με το 67% να πιστεύει ότι είναι “πολύ πιθανό” ή “αρκετά πιθανό” αυτές να συμβούν.

Το ποσοστό αυτό, που αποτελεί αύξηση 22 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιούνιο, είναι το υψηλότερο έπειτα από τις αρχές του 2003, λίγο μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο φόβος μιας επικείμενης επίθεσης είχε φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό, ήτοι 85%.

“Η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς, ενδεχομένως να μην αποτελεί τόσο μια κατηγορία για την ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά περισσότερο να αποτελεί μια καλύτερη κατανόηση της φύσης αυτών των απειλών, που τώρα κρύβονται μέσα στις ΗΠΑ”, σχολίασε η εταιρεία στον ιστότοπο της.

Η δημοσκόπηση έγινε σε τυχαίο δείγμα 1.013 ενηλίκων με την μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι ±4 ποσοστιαίες μονάδες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Ανέντιμη κίνηση η προσφυγή της ιρακινής κυβέρνησης στον ΟΗΕ

Αεροπορικές επιδρομές σε σχολικές εγκαταστάσεις στην Υεμένη

Οι πιo χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ