Νέα πατέντα υπόσχεται αδιάβροχες θύρες σε μελλοντικά iPhones

Η Apple δημοσιοποίησε μια πατέντα που περιγράφει μια μοναδική μέθοδο για μελλοντική αδιαβροχοποίηση συσκευών. Η μέθοδος αυτή βασίζεται σε μια σειρά αυτοϊάσιμων καλυμμάτων για θύρες όπως αυτές του USB  και του ηχείου.

Η μέθοδος έχει την ονομασία “electronic device with hidden connector,” και περιγράφει πως τα αυτοϊάσιμα ελαστομερή  θα σφραγίσουν τις θύρες της συσκευή δίνοντας άριστη προστασία απέναντι στο υγρό στοιχείο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple πειραματίζεται με διαφορετικούς τρόπους για να κάνει τις συσκευές της να έχουν μεγαλύτερη αντίσταση  στο νερό. Νωρίτερα μέσα στον χρόνο στην Apple κατοχυρώθηκε ένα παρόμοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ήταν στο ίδιο μήκος κύματος και αφορούσε την κάλυψη των κουμπιών της συσκευής.

Τέλος έχουμε κάποιες ενδείξεις πως η Apple έχει ήδη ενσωματώσει κάποια από αυτά τα σχέδια στην τωρινή έκδοση του σασί των iPhone 6S και iPhone 6S Plus – όχι δεν είναι αδιάβροχα αλλά όπως παρατηρήθηκε τα εν λόγω μοντέλα και εξαιτίας κάποιων αλλαγών στο εσωτερικό του οπίσθιου σασί φέρετε να έχουν μεγαλύτερες αντοχές στην περίπτωση ατυχήματος με το υγρό στοιχείο από οποιοδήποτε άλλο iPhone μοντέλο.

 

Πηγή: appleworldhellas.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ