Ξέσπασμα του Ρέντσι: Κάποιοι ηγέτες φωνάζουν για τις τραγωδίες και μετά… κρύβονται

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε ότι κινήθηκε διαδικασία κατά της Ιταλίας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με ελλιπή εφαρμογή του κανονισμού για την καταγραφή των μεταναστών μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι απάντησε με σκληρή γλώσσα, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν κάνει ό,τι επιβάλλεται για την αντιμετώπιση του ρεύματος μεταναστών». Τόνισε επίσης ότι η χώρα του φτιάχνει τα hotspots, «αλλά δεν ξεκίνησε η διαδικασία προώθησης σε άλλες χώρες μέλη, ενώ δεν υπάρχει ώριμη επίγνωση του ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη, αλλά είναι η ίδια η Ευρώπη η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ο εαυτός της».

Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό «δεν είναι αρκετό να ξεπλένεις την συνείδησή σου δίνοντας λίγα περισσότερα χρήματα σε κάποια χώρα ώστε να μην προδώσεις τις αρχές και τα ιδεώδη σου, ώστε να παραμείνεις μια κοινότητα ανδρών και γυναικών και όχι ένα σύνολο αριθμών φορολογικών μητρώων».

Κατά την άποψη του Ιταλού Πρωθυπουργού υπάρχουν Ευρωπαίοι ηγέτες « οι οποίοι φωνάζουν την επόμενη ημέρα των τραγωδιών, αλλά στη συνέχεια κρύβονται».

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση της Κομισιόν στην Ελλάδα για μη έγκαιρη διαβίβαση αποτυπωμάτων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ