Περικοπή φόρων υπόσχεται στους συνταξιούχους ο Ραχόι

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι θα μειώσει το φόρο εισοδήματος για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ενισχύσει την επιρροή του ανάμεσα στους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους 10 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Οι Ισπανοί ηλικίας άνω των 55 ετών είναι δύο φορές πιο πιθανό να στηρίξουν το κυβερνών, κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι απ’ ό,τι οι νεότεροι ψηφοφόροι, σύμφωνα με την επίσημη δημοσκόπηση της Ισπανίας που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, και το κόμμα ήδη προσπαθεί να κερδίσει τη στήριξή τους δεσμευόμενο να προστατεύσει τις συντάξεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Ραχόι είπε επίσης ότι το Λαϊκό Κόμμα θα μειώσει το φόρο εισοδήματος για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας για ένα χρόνο από τη στιγμή που θα βρουν για πρώτη φορά δουλειά – μια δέσμευση που στοχεύει στα εκατομμύρια άνεργων νέων Ισπανών που προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

«Δεδομένου ότι υπάρχει τώρα μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην Ισπανία και το κράτος συλλέγει περισσότερα φορολογικά έσοδα, μπορούμε και πάλι να μειώσουμε τους φόρους», δήλωσε ο Ραχόι, αναφερόμενος στις περικοπές του φόρου εισοδήματος που εφαρμόστηκαν τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την επίσημη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι αναμένεται να είναι ο νικητής των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικός “εμφύλιος” για τη μάχη κατά των τζιχαντιστών 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ