Γάλλος και ο τρίτος καμικάζι του Μπατακλάν

Νέα δεδομένα έρχονται να προστεθούν στην αιματηρή υπόθεση του Παρισίου, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien , πιστοποιήθηκε η ταυτότητα του τρίτου βομβιστή της τρομοκρατικής επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν.

Πρόκειται για τον 23χρονο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ ο οποίος διέμενε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013.

Η ταυτότητα του επίδοξου μακελάρη πιστοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από εκτενή έρευνα των αστυνομικών αρχών . Ωστόσο, η εφημερίδα επικαλείται «αξιόπιστες πηγές» που έφτασαν στην ταυτότητα του άντρα μετά από ανάλυση όλων των ευρημάτων με εξαιρετικά ανεπτυγμένες τεχνολογικά μεθόδους.

Ποιος είναι όμως 23χρονος, Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ που έσπειρε τον θάνατο την νύχτα της 13ης Νοεμβρίου στο θέατρο Μπατακλάν;  Ο δράστης προέρχεται από μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά η οποία διέμενε σε μια μικρή πόλη στην Κάτω Ρήνου, κοντά στο Στρασβούργο. Επιπλέον ο καμικάζι περιλαμβανόταν σε μία ομάδα 10 ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτηση

Από την μεριά της η μητέρα του μακελάρη, υποστηρίζει πως έχει καιρό να έρθει σε επικοινωνία με τον γιό της.  

 

Πηγή: Le Parisien, ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Σαν Μπερναντίνο – Αυτός έδωσε τα όπλα στο ζευγάρι που «σκόρπισε»το θάνατο

Ο χάρτης που δείχνει την εξάπλωση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη – ΦΩΤΟ

ΗΠΑ: Έρευνα για τα περί δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ