Αλ Σίσι: Προσβλέπουμε στη συνεργασία στη ναυτιλία, στον τουρισμό και στις μεταφορές

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στον χαιρετισμό του, απόψε το βράδυ στο Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με τις βαθιές στην ιστορία ρίζες του ελληνικού πολιτισμού και την επιρροή που άσκησε στο διάβα των αιώνων.

Τόνισε ότι η εταιρική οικονομική σχέση των δύο χωρών βασίζεται στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναπτύξει ο ιδιωτικός τομέας και επισήμανε την τεράστια ευθύνη που έχουν οι ηγεσίες των δύο χωρών για την προετοιμασία αυτής της πορείας.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, είπε ότι η Αίγυπτος έχει νομοθετήσει σε πολλά επίπεδα προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ενώ έχει εξασφαλίσει και τις απαραίτητες πηγές ενέργειας μέσω νέων σταθμών παραγωγής, είτε πυρηνικής ενέργειας, είτε προερχόμενης από ανανεώσιμες πηγές.

Ο κ. Σίσι τόνισε ότι είναι πολλά υποσχόμενα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων για την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο, προσθέτοντας πως «προσβλέπουμε στην εκμετάλλευση των ευκαιριών ενέργειας, αλλά και στην συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού και των μεταφορών».

Στο πλαίσιο αυτό προσκάλεσε τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα να επισκεφθούν την Διώρυγα του Σουέζ και να μελετήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο στρατηγικής σημασίας θαλάσσιος αυτός δρόμος.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου αναφέρθηκε στην αύξηση των ξένων επενδύσεων στην χώρα, που αποτυπώνεται και στην πορεία του Χρηματιστηρίου, καθώς και στην αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων. Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί και στον ρυθμό ανάπτυξης της αιγυπτιακής οικονομίας κατά 4,1%, ο οποίος το επόμενο έτος προβλέπεται να ανέλθει στο επίπεδο του 5,6%.

Εξάλλου, ο κ. Σίσι τόνισε την κατάσταση κοινωνικής ειρήνης και σταθερότητας στην οποία βρίσκεται η χώρα του, με τον αιγυπτιακό λαό να «έχει εκλέξει το Κοινοβούλιό του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Επαναβεβαιώνω ότι η Αίγυπτος σας καλωσορίζει ως εταίρους στην πορεία της οικονομικής της ανάπτυξης» κατέληξε στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Τσίπρας – Αλ Σίσι: Συμφώνησαν για διεύρυνση της συνεργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Αλ Σίσι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διάλογος Τσίπρας – Αλ Σίσι μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ