Τι δήλωσε ο γιος του Ερντογάν για τη σχέση του με τους τζιχαντιστές

«Φτιάχνω γραφεία, δεν πουλάω πετρέλαιο», δηλώνει ο Μπιλάλ Ερντογάν, δευτερότοκος γιος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «συνέντευξη- αυτοϋπεράσπιση». Ο 35χρονος Μπιλάλ από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται στην Μπολόνια για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στις διεθνείς σχέσεις.

Στη συνέντευξη διαψεύδει ότι σχετίζεται με οποιοδήποτε εμπόριο πετρελαίου του ISIS και τονίζει ότι «ο ISIS αποτελεί όνειδος διότι αμαυρώνει τη μουσουλμανική θρησκεία, δεν εκπροσωπεί το Iσλάμ» και τα μέλη του «δεν πρέπει ούτε καν να θεωρούνται μουσουλμάνοι».

«Η Bmz είναι μια εταιρία η οποία χτίζει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη», προσθέτει ο δευτερότοκος γιός του Ερντογάν, αποσαφηνίζοντας ότι «η εταιρία έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο για να φτιάχνει πλοία με αγοραστή έναν επιχειρηματία που βρίσκεται στην Ρωσία», αλλά «δεν κάνει μπίζνες στη Μεσόγειο, στη Συρία ή στο Ιράκ».

Ο δε αδελφός του Μποράκ «έχει ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά πετρελαίου».

Στην παρατήρηση της ιταλικής εφημερίδας ότι «οι Κούρδοι του ΥPG είναι οι στενότεροι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο κατά του ISIS», ο Μπιλάλ Ερντογάν απαντά:

«Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν μια τρομοκρατική ομάδα σε βοηθά να καταπολεμήσεις μια άλλη τρομοκρατική ομάδα, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Πιστεύεις ότι η τρομοκρατική αυτή ομάδα θα εγκαταλείψει τις παλιές μεθόδους και θα μετατραπεί σε ειρηνιστές ακτιβιστές;»

«Γιατί η Τουρκία δεν κλείνει ερμητικά τα σύνορα με τη Συρία

«Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Αν η Τουρκία βοηθούσε τον ISIS, δεν νομίζετε ότι το NATO θα το γνώριζε;» ρωτά ο γιος του Τούρκου προέδρου, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρουμε, όμως, τι κάνει η Ρωσία, μια χώρα που δεν δρα αναγκαστικά για να πλήξει τον ISIS».

Ο Μπιλάλ Ερντογάν θεωρεί, δε, ότι «ο Άσαντ προσπαθεί να κερδίσει χρήματα με το πετρέλαιο του ISIS διότι δεν έχει, πλέον, άλλες πηγές εσόδων».

Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της οικογένειάς του, τέλος, υπογραμμίζει στην Κοριέρε Ντέλα Σέρα ότι «δεν διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία» και ότι ο ίδιος «είναι ιδιοκτήτης της οικοδομικής εταιρίας Bmz, μαζί με δυο θείους του, και πέντε εστιατορίων στην Κωνσταντινούπολη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης με το μαχαίρι στο Μετρό του Λονδίνου

Υπερδιπλασιάστηκε σε ένα χρόνο ο αριθμός των τζιχαντιστών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ