Die Welt: Η αντίδραση Τσίπρα απόδειξη των δυσκολιών του

Μετά τον σάλο που προκάλεσε με το άρθρο της περί «ακυβερνησίας» στην Ελλάδα, η Die Welt επανέρχεται σήμερα, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις καταδεικνύουν τις εσωτερικές δυσκολίες της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Μετά το καυτό καλοκαίρι είχε επέλθει για πολλούς μήνες ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων δανειστών. (…) Προφανώς αυτό όμως αλλάζει τώρα», επισημαίνει η εφημερίδα, παραπέμποντας στην κυριακάτικη έκδοσή της, όπου σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ακυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα» , η Welt έκανε λόγω για δυσαρέσκεια στις τάξεις ευρωπαίων πολιτικών λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. «Ακόμη χειρότερα: σύμφωνα με πληροφορίες της Welt η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρεται να χαρακτήρισε τη χώρα, σε τρισέλιδη αναφορά, ακυβέρνητη. Για την ελληνική κυβέρνηση η απόλυτη θρασύτητα».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στις αντιδράσεις που προκάλεσε με το άρθρο της , τόσο από το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού όσο και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, η Die Welt σχολιάζει: «Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι’ αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα. Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει (της επικείμενης ψήφισης) των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται

«Εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία επειδή δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά δε στη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα». Η εφημερίδα αναφέρεται εκ νέου στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται: «Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, η Die Welt επισημαίνει, τέλος, ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, εντούτοις προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα. Η γερμανική πρεσβεία υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη επίσκεψη του γερμανού υπ. Εξωτερικών στην Αθήνα, κατά την οποία ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επαίνεσε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά η γερμανική πρεσβεία για το δημοσίευμα που “προκάλεσε” το Μαξίμου

Ζάιμπερτ: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και με αυτήν συζητούμε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ