Το μήνυμα αγωνίας του Ρέντσι στην Ευρώπη

Το αποτέλεσμα των γαλλικών αυτοδιοικητικών εκλογών σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

 «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις», έγραψε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές εκλογές».

Αναφερόμενος στη χώρα του ο Ρέντσι υπογράμμισε: «Στην Ιταλία όχι, στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς διότι οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν επιτέλους καρπούς: η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται με όποιον θέλει την αλλαγή, όχι με όποιον ξέρει μόνον να παραπονιέται. Εγώ, κατά συνέπεια, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».

«Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λε Πεν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν» κατέληξε.

Δείτε τι έγραψε ο Ματέο Ρέντσι

Διαβάστε επίσης:

Οι γαλλικές εφημερίδες για τη νίκη της Λεπέν – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ