Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην απελευθέρωση 60 κρατουμένων στο Αφγανιστάν

Eκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν συμμετείχαν Αμερικανοί σε μια επιδρομή στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της οποίας απελευθερώθηκαν 60 κρατούμενοι από μια φυλακή των Ταλιμπάν, διαψεύδοντας μια ανακοίνωση που είχε εκδοθεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Η αρχική ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου έκανε λόγο για μια κοινή επιχείρηση των αφγανικών δυνάμεων και των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ στην επαρχία Χελμάντ κατά την οποία απελευθερώθηκαν 40 άνθρωποι.

Ωστόσο ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος της USCENTCOM, τόνισε λίγο αργότερα ότι επρόκειτο για μια «ανεξάρτητη αφγανική επιχείρηση» και πρόσθεσε πως «η μόνη υποστήριξη που προσέφεραν οι ΗΠΑ ήταν η υποστήριξη με πληροφορίες και η εναέρια επιτήρηση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», στην οποία, όπως διευκρίνισε, επιτεύχθηκε η απελευθέρωση εξήντα φυλακισμένων των Ταλιμπάν.

Η αρχική ανακοίνωση ανέφερε ότι αφγανικές δυνάμεις και μέλη της Πτέρυγας Ειδικών Αποστολών του στρατού των ΗΠΑ διεξήγαγαν μια νυχτερινή επιχείρηση εναντίον της φυλακής στην περιοχή Ναουζάντ της επαρχίας Χελμάντ και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν άνδρες της αστυνομίας, του στρατού και της συνοριοφυλακής.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν ακόμη ότι δεν είναι γνωστό το πότε ή το πώς είχαν αιχμαλωτιστεί τα στελέχη των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο στρατός και η αστυνομία του Αφγανιστάν εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες με τους αντάρτες στη Χελμάντ, όπου οι Ταλιμπάν απειλούν την πρωτεύουσα Λασκάρ Γκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/ @ARnews1936

Δείτε επίσης:

ΗΠΑ: Πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νιγηρία

Επικοινωνία Ομπάμα – Κάμερον για τις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS

Τρομοκρατική ενέργεια “βλέπει” το FBI στην επίθεση στην Καλιφόρνια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ