“Στόχος” των χάκερ το LinkedIn

 Στο στόχαστρο των χάκερ έχουν μπει τα μέλη του κοινωνικού δικτύου LinkedIn , προκαλώντας ανησυχία στους ιθύνοντες της εν λόγω σελίδας για το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τέτοιου είδους ενέργειες για τη μελλοντική παρουσία του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας Symantec, στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο υπάρχουν ήδη αρκετά ψεύτικα προφίλ τα οποία έχουν κακόβουλους σκοπούς γα τους επαγγελματίες χρήστες του Linkedln, στους οποίους σε πρώτη φάση προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους για να τους δώσουν προσωπικές πληροφορίες

 Οι χάκερ παρασέρνουν τους χρήστες του κοινωνικού κατευθύνοντας τους σε «μολυσμένες» με ιούς ιστοσελίδες και, αν καταφέρουν να πάρουν το e-mail τους, τους βομβαρδίζουν με κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

 Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα της Symantec, μερικοί χάκερ τα έχουν καταφέρει μια χαρά και κάποιοι από τους λογαριασμούς τους με τα ψεύτικα «προφίλ» έχουν ήδη πάνω από 500 επαφές με κανονικά μέλη του δικτύου.

 Το ίδιο το LinkedIn κάλεσε τα μέλη του να αναφέρουν οποιοδήποτε ανακριβές «προφίλ». Συχνά τέτοια «προφίλ» δημιουργούνται με την αντιγραφή στοιχείων, ακόμη και φωτογραφιών, από άλλα αυθεντικά «προφίλ» πραγματικών επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τη Symantec, και άλλες σελιδες κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν παρεμφερές προβλήματα όπως το Twitter και το Facebook.

Ωστόσο το BBC, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το LinkedIn για να λύσει το πρόβλημα και να εξαλείψει όλους τους ύποπτους λογαριασμούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Aυτό είναι το τρέιλερ για τον 6ο κύκλο του “Game of Thrones” – BINTEO

Το RT… προβλέπει για το 2035: Συνταξιούχοι Ομπάμα – Κέρι και πλανητάρχης ο Σνόουντεν – ΒΙΝΤΕΟ

Γλυπτά φτιαγμένα από χαρτί – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ