Πριν σκορπίσει τον θάνατο στην Καλιφόρνια… έψαχνε για την ιδανική σύντροφο

Φίλος των σελίδων που απευθύνονταν σε γνωριμίες φαίνεται να ήταν ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Τασφίν Μαλίκ, αποτέλεσαν αιτία θανάτου για 14 άτομα .

Να υπενθυμίσουμε πως το ζευγάρι την περασμένη Τετάρτη, εισέβαλε στον χώρο εργασίας του Φαρούκ στην κομητεία του Σαν Μπερναντίνο ενώ πραγματοποιείτο γιορτή και δίχως δισταγμό έσπειραν τον θάνατο και τραυμάτισαν σοβαρά του παρευρισκόμενους.

Ποιο είναι όμως το προφίλ του 28χρονου μακελάρη ;

O Φαρούκ ήταν Αμερικανός πολίτης που είχε γεννηθεί στην πολιτεία Ιλλινόι, εργαζόταν στην κομητεία ως ειδικός σε περιβαλλοντική υγεία, επιθεωρώντας εστιατόρια και πισίνες για τυχόν παραβιάσεις κανονισμών υγείας, σύμφωνα με τις αρχές και έναν ιστότοπο επιθεώρησης δημόσιων υπαλλήλων.

Ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η «παρουσία» του στα κοινωνικά δίκτυα η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται πως ο 28χρονος δράστης είχε λογαριασμό σε σελίδες γνωριμιών και όχι στο  Facebook και το LinkedIn.

Ο Φαρούκ ήταν εγγεγραμμένος ArabLounge.com, ιστότοπο για άτομα αραβικής καταγωγής που “ψάχνουν για σύντροφο, φιλία και αγάπη,” ο Φαρούκ περιέγραφε τον εαυτό του ως ελεύθερο, “με τον φόβο του Αλλάχ,” ήρεμο, ευγενικό και απλό, δηλώνοντας «Προσπαθώ να ζήσω ως σωστός μουσουλμάνος».

Ακόμη μια σελίδα στην οποία διατηρούσε λογαριασμό ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ ήταν το  iMilap.com, στο οποίο περιέγραφε τον εαυτό του ως 22χρονο μουσουλμάνο που ζει στην πόλη Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνιας, κατάγεται από «πιστή αλλά μοντέρνα οικογένεια τεσσάρων – 2 κορίτσια, 2 αγόρια,» και ότι του άρεσε να μαστορεύει αυτοκίνητα (αντίκες και μοντέρνα), να διαβάζει βιβλία θρησκευτικού περιεχόμενου και να τρώει κατά καιρούς σε εστιατόριο.

Τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής» συντρόφου για εκείνος ήταν μια “μια κοπέλα που έχει την ίδια νοοτροπία,” που φοράει χιτζάμπ (το μαντίλι που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους, αφήνοντας το πρόσωπο ακάλυπτο), αλλά η οποία χαίρεται τη ζωή. Περιέγραφε τον εαυτό του ως έχοντας 1,83 μέτρα ύψος, μη καπνιστή, με “πολύ φιλελεύθερη” πολιτική. Έγραφε επίσης πως τον εκνευρίζουν η “παρορμητικοί αγορά” προϊόντων και τον απωθεί το ψέμα. Δήλωσε πως το εισόδημά του κυμαίνονταν στο επίπεδο 30.000-45.000 δολάρια το χρόνο (27.000-41.000 ευρώ).

Από την μεριά της συντρόφου του Φαρούκ, η 27χρονη κοπέλα  εμφανίζεται να έχει σχεδόν μηδενική παρουσία στο διαδίκτυο, αφού δεν διέθετε  χωρίς λογαριασμούς στο Facebook, το LinkedIn και άλλους ιστότοπους. Το όνομά της εμφανίζεται σε λίστα δώρων σε αναμονή της γέννησης της κόρης των στον ιστότοπο TheBump.com. Σύμφωνα με τη λίστα, η ημερομηνία τοκετού ήταν η 17η Μαίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο δράστης της επίθεσης στην Καλιφόρνια είχε επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία το 2014

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ