Δανία: Νίκη του “Όχι” στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ

Το 53,7% των Δανών απέρριψε την αυξημένη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πεδία της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης, σύμφωνα με το αποτέλεσμα βάσει της ενσωμάτωσης του 80% των ψήφων, που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν νωρίτερα, βάσει δύο δημοσκοπήσεων εξόδου, η συμμετοχή ανήλθε σε περίπου 70% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Το δημοψήφισμα, το όγδοο στο οποίο συμμετείχαν οι ψηφοφόροι του σκανδιναβικού βασιλείου έπειτα από εκείνο στο οποίο είχαν εγκρίνει την προσχώρηση της Δανίας στην ΕΕ το 1972, αφορούσε την απεμπόληση των ρητρών της συνθήκης του Μάαστριχτ βάσει των οποίων η χώρα εξαιρείτο από το ευρωπαϊκό δίκαιο στα πεδία της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης.

Τα περισσότερα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή είχαν ταχθεί υπέρ της αύξησης της συνεργασίας της Δανίας με τους 27 εταίρους της στην ΕΕ σε αυτά τα πεδία, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των διασυνοριακών οικονομικών εγκλημάτων και της τζιχαντιστικής απειλής.

Το όχι εξάλλου σημαίνει ότι η Δανία πρόκειται να αποχωρήσει από τη Europol το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/ @woodside2010

Δείτε επίσης:

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή συνέκρινε τον Ερντογάν με το… γκόλουμ

Η Ουγγαρία κατά της απόφασης για την κατανομή των προσφύγων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ