Δικαστική διερεύνηση για να αποφανθεί αν ο Γκόλουμ ήταν καλός ή κακός

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να διερευνήσει το φανταστικό χαρακτήρα του Γκόλουμ από τη σειρά “Ό Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε έναν γιατρό για προσβολή του τουρκικού Πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, όταν νωρίτερα ο γιατρός συνέκρινε τις εκφράσεις του προσώπου του προέδρου της Τουρκίας με τον κινηματογραφικό χαρακτήρα.

Ο Δρ. Μπιλγίν Τσιφτσί, που έχει την έδρα του στην επαρχία Αουντίν στο Αιγαίο, κατηγορηθηκε για “προσβολή δημοσίου προσώπου” όταν μάλιστα γνωστοποίησε την προαναφερθείσα σύγκριση στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί αν ο Γκόλουμ είναι ένας κακός χαρακτήρας, ενώ μέχρι τότε η δίκη αναστέλλεται. Να σημειωθεί πως ο Δρ Μπιλγίν Τσιφτσί, που ασκεί το επάγγελμα της ιατρικής εδώ και 23 χρόνια, αποκλείστηκε από τον ιατρικό σύλλογο λόγω των συγκεκριμένων κατηγοριών.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι της υπόθεσης παρουσίασαν μια έρευνα που διεξήχθη μέσω του διαδικτύου, τα αποτελέσματα της οποίας εκτιμούν αν ο Γκόλουμ είναι καλός ή κακός χαρακτήρας. Ο δικηγόρος του Τσιφτσί δήλωσε ότι η υπόθεση έχει μετατραπεί σε «υπόθεση τιμής για το όνομα του Γκόλουμ”.

Για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης διερεύνησης έχουν προσληφθεί δύο ψυχολόγοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες της συμπεριφοράς και ένας εμπειρογνώμονα που δραστηριοποιείται στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

 

Πηγή: dha.com

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα μόδα – Επιλέγουν όνομα για το παιδί τους μέσω Ιnstagram – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ