Aυτοκτόνησε μαθήτρια επειδή ήταν αλλεργική στο WiFi

Μια μαθήτρια  από την Αγγλία βρέθηκε νεκρή μέσα στο δάσος μετά από μια αλλεργική αντίδραση που υπέστη λόγω του WiFi του σχολείου της.  Οι γονείς της 15χρονης, Τζένη Φρι, ισχυρίζονται ότι έπασχε από ηλεκτρο-υπερευαισθησία (EHS), η οποία την ανάγκασε να υποφέρει καθημερινά από κόπωση, πονοκεφάλους και προβλήματα της ουροδόχου κύστης. Η μητέρα της,Ντέπρα, είπε ότι η ακοή της Τζένη είχε πληγεί σοβαρά από τις ασύρματες συνδέσεις στο Internet σε στο σχολείο Chipping Norton School στο Oxfordshire, όπου ήταν μαθήτρια.

Μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων της, που την οδήγησαν στην κατάθλιψη και τα οποία δεν ερευνήθηκαν ποτέ από έναν γιατρό – η μαθήτρια βρέθηκε κρεμασμένη στο Brooke Woods, κοντά στο σπίτι της στην Chadlington, στις 11 Ιούνιου του τρέχοντος έτους. Νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε στείλει μήνυμα σε μια φίλη της ,λέγοντάς της, ότι δε θα πήγαινε στο σχολείο εκείνη την ημέρα.

Η κ. Φράι και ο σύζυγός της ,Τσάρλς Νιούμαν, είπαν στο δικαστήριο στο Oxfordshire, ότι η κόρη τους αρρώστησε εξαιτίας του WiFi, και  γι’ αυτό το λόγο είχε αφαιρεθεί και η σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι τους. «Τόσο η Τζένη όσο και εγώ ήμασταν μια χαρά στο σπίτι, αλλά η κόρη μου συνέχισε να είναι άρρωστη στο σχολείο».  

«Έπαιρνε πολλά φάρμακα για να μην αποσπάται η προσοχή της στην τάξη , αλλά συχνά συνήθιζε να δουλεύει εκτός τάξης για να είναι σε θέση να εργαστεί».«Συγκέντρωσα πολλές αποδείξεις τις οποίες έδειξα στον διευθυντή του σχολείου, για να του δείξω ότι το WiFi είναι επικίνδυνο, αλλά εκείνος είπε ότι υπάρχουν εξίσου στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σύνδεση στο WiFi ήταν ασφαλής».

«Είχα επίσης μια έντονη αντιπαράθεση με τους καθηγητές, όταν τους είπα ότι η Τζένι ήταν αλλεργική στο WiFi και ότι δεν είχε νόημα να την απομονώνουν σε δωμάτια που την έκαναν να νιώθει καθημερινά όλο και πιο καταθλιπτικά. «Δεν είχε κάνει κάποια νύξη για αυτοκτονία, πιστεύω ότι ήταν μια κραυγή για βοήθεια».

Οι γονείς της Jenny τώρα αγωνίζονται για την αφαίρεση WiFi από παιδικούς σταθμούς και σχολεία, και καλούν την κυβέρνηση να συνδράμει στην προσπάθειά τους. «Δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας, αλλά πιστεύω ότι τα σχολεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μερικά παιδιά είναι ευαίσθητα σε αυτήν γι΄ αυτό και θα πρέπει μειώσουν τη χρήση της».

Δείτε τις φωτο εδώ:

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Ιταλικό Προξενείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ